Türkiye’de yaşayan bizleri kurtaracak sistem işte bu! Hiç para gerekmiyor, herkes evine acil olarak yaptırsın

Deprem ülkesi olduğu gerçeğini bir kez daha bizlere hatırlatan Türkiye’de depreme karşı önlem alınmaya çalışılıyor. Japonya’daki masrafsız bir sistemin Türkiye’de kullanılması durumunda ise depremlerin yıkıcılığının önüne geçilebileceği belirtiliyor.

Türkiye’de yaşayan bizleri kurtaracak sistem işte bu! Hiç para gerekmiyor, herkes evine acil olarak yaptırsın

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Bölgede bir yandan arama kurtarma faaliyetleri devam ederken, ülkenin geri kalanından ise bölgeye yardımlar gönderiliyor.

DEPREM ÜLKESİ GERÇEĞİ

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin Türkiye’nin deprem ülkesi olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlatmasının ardından ülkenin diğer illerinde yaşayan vatandaşlar da depreme karşı nasıl önlem alabileceklerini araştırmaya başladı.

JAPONYA’DA ÇOK ETKİLİ BİR SİSTEM VAR

Sosyal medyada ise Japonya’da oldukça etkili olan bir sistemle ilgili çok sayıda paylaşım yapılarak, sistemin Türkiye’de de kullanılması talep edildi. Kolonlara konulan ve maliyeti çok az olan “Kütle sönümleme sistemi” deprem sırasındaki tüm sallantıyı emerek binaların yıkılmasını engelliyor. Bu sistemin tüm Türkiye’deki binalarda uygulanması talep ediliyor.

İşte o sistem:

Türkiye’de yaşayan bizleri kurtaracak sistem işte bu! Hiç para gerekmiyor, herkes evine acil olarak yaptırsın - Resim : 1