Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Bakmadan atlamayın. Ay sonuna kadar böyle! Beyaz tehlike kapımızda

Söz konusu fotoğraf Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Beyaz alanlar haritada yağış almayan bölgeleri gösteriyor. Kuraklığın etkisini gösterdiği Türkiye'de beyaz tehlike devam ediyor. Ay sonuna kadar yağış yok.

Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Bakmadan atlamayın. Ay sonuna kadar böyle! Beyaz tehlike kapımızda

Türkiye geleceği sorunlarından biri olarak gösterilen sussuzluk ve kuraklığı bu yıllarda yaşayabilir. İstanbul barajlarındaki doluluk oranı her geçen gün azalıyor. Meteorolojij kaynaklar tarafından yapılan değerlendirmeye göre İstanbul'da durumun böyle gitmesi halinde eylül sonu ya da ekim ortasında su kısıtlamaları ihtimali gündeme gelebilir. 

HARİTA PAYLAŞILDI 

Türkiye hakkında paylaşılan bir harita da durumun ciddiyetini gözler önüne serdi. Hava Forum tarafından aktarılan haritaya göre Türkiye, yağış almayan beyaz konumda bulundu. Bunun bir "beyaz tehlike" olduğu dile getirildi. 

Hava Forum tarafından konu hakkında yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: 

"Bu gördüğünüz harita geniş bir geçmiş bir yağış haritası... Renkli olanlar yağışlı alanlar, beyaz olanlar ise yağmuru almayan yerleri gösteriyor. Türkiye'ye bakın, nasıl meteorolojik yağış yalnızlığını yaşıyor... Maalesef ay sonuna kadar böyleyiz..." 

Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Bakmadan atlamayın. Ay sonuna kadar böyle! Beyaz tehlike kapımızda - Resim : 1