Türkiye'de yeni salgın patladı. Vaka sayısı her geçen gün artıyor. Ne öksürük ne de hapşırık işte belirtisi

Türkiye'de yeni bir salgın patladı. Uzmanlardan kızamık vakalarındaki artışa karşı her gün yeni uyarılar gelmeye devam ediyor. Uzmanlar, kızamık vakalarında belirtileri de açıkladı. İşte detaylar...

Türkiye'de yeni salgın patladı. Vaka sayısı her geçen gün artıyor. Ne öksürük ne de hapşırık işte belirtisi

Türkiye'de ve özellikle son dönemde İstanbul'da kızamık vakalarında büyük bir artış yaşanıyor. Uzmanlardan kızamık vakalarına ilişkin yeni değerlendirmeler geldi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş,  kızamık hastalığının belirtilerini açıkladı. 

Türkiye'de aşıya erişimde devlet, Sağlık Bakanlığı ya da süreç bazında bir sıkıntı olmadığını belirten Dökmetaş, "Ancak bireylerin aşılanmaya yeteri kadar gelmemesi ve Covid-19 salgınından dolayı başka işlerle uğraşma sürecinde bazı aksamaların olması nedeniyle kızamık aşısının koruyuculuk oranları, etkileri düşmüş olabilir" diye konuştu.

NE ÖKSÜRÜK NE DE HAPŞIRIK İŞTE BELİRTİSİ! 

Bir kişide ateş ve döküntü varsa mutlaka hekime başvurulmasının, kızamıktan şüphelenen hekimin ise bulaşı önlemek için koruyucu önlemler alması gerektiğini söyleyen Dökmetaş, hastanın veya ayırıcı tanı konan kişinin komplikasyonlara ya da ileri dönemde görülebilecek ve beyinde ciddi hasarlarla seyreden "SSPE" ve "ADEM" denilen hastalıklara karşı takip edilmesi, ayrıca hastayla yakın temaslı kişilerin de kızamığa karşı bağışıklığının incelenmesi gerektiğini söyledi.