Türkiye'de yer alıyor, asıl gizem onun içinde... 400 metre gittiler yine de bitmedi. Burada ne olduğunu henüz bilen yok

Türkiye'de çok sayıda ilginç doğal bölge var. Bu bölgelerden birinin Balıkesir'de yer alan "Korkunç Karanlık Ağız" olarak adlandırılan mağara olduğu ifade ediliyor. Ancak bölge halkının iddiasına göre asıl gizem o mağarada değil. Balıkesir il merkezinin batısında; İnönü Köyü'nün 1.5 km güneydoğusunda; Çal Dağı'nın İnboğazı Mevkii'nde yedi ağızlı bir mağara işaret ediliyor.

Türkiye'de yer alıyor, asıl gizem onun içinde... 400 metre gittiler yine de bitmedi. Burada ne olduğunu henüz bilen yok

Türkiye coğrafi güzellikleriyle dünyanın sayılı ülkelerinden biri konumunda bulunuyor. Doğal olarak çok sayıda doğal güzelliği bulunan ülkemizde, efsaneler de bitmek bilmiyor. 

Bu efsanelerden en yaygını, Balıkesir'de yer alan ve "Korkunç Karanlık Ağız" diye adlandırılan mağara. Bu mağaraya girenlerin bir daha çıkamadığı, hatta mağaranın içerisinden insan kemikleri çıkarıldığı ifade ediliyor. 

ANCAK HALKIN "GİZEMLİ" DEDİĞİ YER BAŞKA

Fakat bölge halkı asıl olarak bu mağaradan endişe duymuyor. Bölge halkının asıl endişe duyduğu mağaraların Balıkesir il merkezinin batısında; İnönü Köyü'nün 1.5 km güneydoğusunda; Çal Dağı'nın İnboğazı Mevkii'nde yedi ağızlı mağaralar olduğu ifade ediliyor. 

400 METRE GİTTİ YİNE DE BİTMEDİ

Bölge halkından birinin bu mağaraya indiği ve 400 kilometre ilerlemesinin ardından ışığın yetersiz kalması nedeniyle geri döndüğü ifade ediliyor. 

Ayrıca mağaranın içerisinde bol sayıda yarasa olduğu da bölge halkı tarafından ifade ediliyor. Bu mağara hakkındaki efsane ise "dipsiz" olduğu yönünde.