Yerli otomobilden sonra yerli motosiklet gündemde! Otomobil devi start verdi

Dünya genelinde ve Türkiye’de de elektrikli araçlara olan ilgi her geçen gün artıyor. Türkiye’nin önde gelen otomotiv şirketlerinden Ford Otosan elektrikli motosikleti Rakun'u görücüye çıkardı. İşte detaylar...

Yerli otomobilden sonra yerli motosiklet gündemde! Otomobil devi start verdi

Türkiye'de Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) yerli ve milli elektrikli otomobili çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Ancak TOGG Türkiye'de üretilen tek elektrikli araç olmayacak. Otomobil devi Ford Otosan da tamamen Türkiye’de geliştirilmiş olan elektrikli motorlarını da satışa sunmaya hazırlanıyor. 

Marka, Eskişehir’de bulunan Ford Otosan fabrikalarında üretilecek elektrikli motosikleti Rakun'u da görücüye çıkardı. İşte detaylar...

Son dönem satışa sunulan elektrikli motosikletlerin en büyük sorunu yokuşlarda gitmemesi. Ford Otosan tarafından geliştirilen Rakun bu sorunu tamamen ortadan kaldıracak.

Rakun Pro2, 2 tekerlek, Rakun Pro 3 ise 3 tekerlekli bir motosiklet. Dolayısıyla 3 tekerlerde çekiş gücü arttığı için taşınabilen yük miktarı da doğru orantılı olarak artıyor. Rakun Pro2 ve Rakun Pro3 isimleriyle satışa sunulacak olan bu elektrikli motorlar, daha çok paket taşımacılığını düşünerek tasarlandı.

Her iki model de 5 kW/h’lik batarya ile geliyor. Dolayısıyla evlerinizdeki ya da iş yerlerinizdeki prizler üzerinden bu motorları rahatlıkla şarj edebiliyorsunuz.

Yaklaşık olarak 100 km’lik bir menzile sahip motosikletlerin şehir içi paket taşımacılığı için makul bir seçenek olması beklenirken yerli ve milli motosiklet modellerinin fiyatları önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.