Türkiye’deki bir evin mutfağında yaşanan olay resmi yetkilileri harekete geçirdi! Eve giriş çıkışlar yasaklandı

Zonguldak Ereğli’de yaşanan bir olay ekipleri harekete geçirdi. Bir evin mutfağın civalı ateş ölçer kırılınca AFAD ekipleri olay yerine müdahalede bulundu. Uzman ekipler tarafından gerçekleştirilen işlemler esnasında cıvanın bulaştığı bez ve örtüler imha edilmek üzere muhafaza altına alındı. Olayın yaşandığı mutfak bir günlüğüne karantinaya alındı.

Türkiye’deki bir evin mutfağında yaşanan olay resmi yetkilileri harekete geçirdi! Eve giriş çıkışlar yasaklandı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kepez Mahallesi'ndeki bir evde cıvalı ateş ölçer kırılması sonucu ekipler olay yerine yönlendirildi.

Türkiye’deki bir evin mutfağında yaşanan olay resmi yetkilileri harekete geçirdi! Eve giriş çıkışlar yasaklandı - Resim : 1

BAZI EŞYALAR İMHA EDİLMEK ÜZERE ALINDI
Ekipte bulunan KBRN görevlisi Arama Kurtarma Teknisyeni E.Y. tarafından, evin mutfağında yaşanan olaya uygun şekilde müdahale edilerek gerekli ölçüm ve temizlik işlemleri yapıldı. Cıva bulaşan kilim, bez ve örtüler imha edilmek üzere muhafaza altına alındı.

 

Türkiye’deki bir evin mutfağında yaşanan olay resmi yetkilileri harekete geçirdi! Eve giriş çıkışlar yasaklandı - Resim : 2
BİR GÜNLÜK KARANTİNA KARARI ALINDI

Sonrasında yapılan kontrol ve ölçümde bir tehlikeye rastlanmaması üzerine evin mutfağına tedbir amaçlı bir günlüğüne karantinaya alınırken ailenin ikametine izin verildi.