Türkiye'deki bütün çiftçiler örnek alsın... Bu yöntemle zengin olacaksınız

Aksaray'da büyükbaş hayvancılık yapan İzzet Koçak, ineklerine sanal gerçeklik gözlüğü takarak yeşil çayırların görüntüsünü izlettirdi. Koçak, deney sonucunda süt üretiminin 22 litreden 27 litreye çıktığını fark etti.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan ürünler pek çok farklı alanda kullanılabiliyor. Farklı meslek gruplarına entegre edilerek verimin artması amaçlanıyor. Birkaç yıl önce Rusya'da kullanılan yöntemi gören Aksaray'da çiftçilik yapan İzzet Koçak'ta kendi ineklerinde aynı yöntemi denemeye karar verdi. 

Türkiye'deki bütün çiftçiler örnek alsın... Bu yöntemle zengin olacaksınız - Resim : 1

VERİMİ ARTTIRMAYI AMAÇLIYORDU

Aksaray’da yaşayan ve büyükbaş hayvancılık ile uğraşan İzzet Koçak, geçtiğimiz yıllarda kurduğu işletmesinde bulunan ineklere yeşil meraların görüntülerini içeren bir VR gözlük takıyor ve bu sayede süt üretimini ve verimini artırmayı amaçlıyor. Koçak, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamalarda Rusya’da gerçekleştirilen araştırmayı gördüğünü ve bu teknolojiyi kendi işletmelerine entegre etmeye karar verdiklerini ifade etti.

Türkiye'deki bütün çiftçiler örnek alsın... Bu yöntemle zengin olacaksınız - Resim : 2

BEKLEDİĞİ SONUCU ALDI

Artan yem ve saman fiyatları sebebiyle süt üretimini artırmak için farklı bir yol bulmayı planlayan Koçak, çevresel koşulların ineklerin sağlığını ve süt üretimini etkilediğini aktardı. Sanal gerçeklik gözlüğü takan ineklerin kendilerini uçsuz bucaksız çayırlarda, çimlerde hissettiği; bu sebeple de gözlük takan ineklerde süt üretiminin 22 litreden 27 litreye kadar yükseldiği Koçak tarafından yapılan açıklamalarda belirtildi.

Türkiye'deki bütün çiftçiler örnek alsın... Bu yöntemle zengin olacaksınız - Resim : 3