Türkiye'deki çiftçilere uyarı geldi... Tüm büyükbaş hayvanı olan çiftçiler için zorunlu... Tarih açıklandı

Türkiye'deki büyükbaş hayvanı olan tüm çiftçilere uyarı geldi. Büyükbaş hayvan yetiştiricilerini kapsayan uygulama için tarih açıklandı. Türkiye'nin önemli büyükbaş hayvan yetiştirme merkezlerinden biri olan Konya'nın Beyşehir ilçesinde de 1 Eylül 2023 tarihi itibariyle sonbahar dönemi şap aşısı kampanyası başlatıldığı duyuruldu.

Türkiye'deki çiftçilere uyarı geldi... Tüm büyükbaş hayvanı olan çiftçiler için zorunlu... Tarih açıklandı

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, hayvan hastalık ve zararlıları ile mücadele programı çerçevesinde ülke genelinde Eylül ayı ile beraber sonbahar dönemi şap aşılama kampanyası başlatıldığı belirtildi.

Türkiye'deki çiftçilere uyarı geldi... Tüm büyükbaş hayvanı olan çiftçiler için zorunlu... Tarih açıklandı - Resim : 1

"DESTEKLEME İŞLEMLERİ MECBURİ"

Açıklamada, ilçede bulunan tüm büyükbaş hayvanların bu çerçevede aşılamaya tabi tutulacağı vurgulanarak, “Şap aşısı, hastalığa karşı koruyucu olması yanında, büyükbaş hayvanların sevkleri ve buzağı destekleme işlemleri için de mecburidir. Şap aşısı uygulanmamış hayvanların sevklerine izin verilmez, buzağı desteklemesinden de faydalanamaz. Hastalıktan korunmada aşılama çok önemli olduğundan, yetiştiricilerimizin büyükbaş hayvanlarına şap aşısını mutlaka yaptırması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.