Türkiye'den çekilen Honda, çalışanlarına 48 maaş ikramiye verdi

Türkiye'deki fabrikasını son aracın banttan inmesi ile kapatan Honda, çalışanlarını verdiği yüksek tazminat ile mutlu etti. 10 yıldan az çalışanlara 40 maaş ikramiye veren firma, 10 yılı aşkın çalışanlarına ise 48 maaş ikramiye verdi.

Türkiye'den çekilen Honda, çalışanlarına 48 maaş ikramiye verdi

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yer alan Honda'ya ait araç üretim fabrikası faaliyetlerini durdurma kararı almıştı. İki yıl önce Türkiye ve İngiltere'deki fabrikalarını kapatma kararı alan otomotiv devi, kapanma tarihi olarak 2021 yılının Eylül ayını belirlemişti. 1997 yılından bu yana aralıksız olarak 24 yıl faaliyet gösteren ve yalnızca 'Civic' model araçların üretildiği fabrika, adından söz ettirecek bir kapanış yaptı. Çalışanlara yüksek tazminat ve hediyeler veren fabrika 1200 çalışanının gönlünü kazandı.

Cumhuriyet altını ve 1'er maaş prim

En Kocaeli'den Talha Yıldırım'ın haberine göre, bununla da yetinmeyen firma, hazırlattığı özel kutular içerisinde çalışanlarına birer cumhuriyet altını hediye ederek, birer maaş da performans ikramiyesi verdi.

Honda'dan çılgın kapanış: 48 maaş ikramiye

Daha önce “Çılgın kapanış” adı altında tüm çalışanlarına kapanış tazminatı vereceğini duyuran Honda, 10 yılını doldurmayanlara 40, 10 yıldan fazla çalışanlara ise 48 maaş vereceğini duyurmuştu. Kimi çalışanlar 48 maaşlık kapanış tazminatının bir kısmını geçtiğimiz iki yıl içinde parça parça alırken, kapanış günü de kalan ödemeler gerçekleştirildi.

700 milyon lira ödeme yapıldı

1200 çalışanı bulunan Honda’nın kıdem, ihbar, performans primi, 1 Cumhuriyet altını, 48 (veya 40) maaş kapanış tazminatıyla birlikte çalışanlarına toplamda 700 milyon lira civarında ödeme yaptığı tahmin ediliyor.