Türkiye'den manzaralar mükemmel! Dükkanın camındaki notu gören vatandaşlar tıraş için sıraya girdi

Kahranmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkisi altına alan deprem felaketinin ardından yurdun dört bir yanından afet bölgelerine yardımlar adeta yağıyor. Bayburt esnaflarından olan Berber Murat Tutar, kazancının tamamını depremzedelere bağışlayacağını dükkanının camına asarak bildirdi.

Türkiye'den manzaralar mükemmel! Dükkanın camındaki notu gören vatandaşlar tıraş için sıraya girdi

Türkiye’yi derinden sarsan depremin ardından ülke genelinden afet bölgelerine hem maddi hem manevi destekler ulaşırken bir destek eli de Bayburtlu esnaflardan geldi. Esnaflar kazançlarını depremzedelere bağışlayacağını dükkanlarının önlerine asarak duyurdu.

Türkiye'den manzaralar mükemmel! Dükkanın camındaki notu gören vatandaşlar tıraş için sıraya girdi - Resim : 1

"KAZANCIMIZIN TAMAMINI BAĞIŞLAYACAĞIZ"

Bayburt esnafı da kazançlarının hepsini deprem bölgesine yollayacakları yazıları dükkan önlerine, camlarına asarak vatandaşa yardım çağrısında bulundular. Bayburt'ta teknik servis, berber, lokanta esnafının duyarlılığı yürekleri ısıtırken, Murat Çoban adlı esnafın dükkanının önüne 'Bu işyerinin 5 günlük kazancı deprem bölgesine gönderilecektir. Tüm ürünlerde yüzde 50 indirim vardır. Geçmiş olsun' yazılı pankartı astığı görüldü. Berber esnafı Murat Tutar, kazancının tamamını depremzedelere bağışlayacağını dükkanının camına astığı 'Kazancımızın tamamı depremzede kardeşlerimize bağışlanacaktır.' yazısıyla duyurdu. Lokanta esnafı Ozan Aydoğdu ise lokantanın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tüm esnafı birlik olmaya davet etti. Lokantanın tüm cirosunu deprem bölgesine gönderileceğini yaptığı paylaşımla duyuran Aydoğdu'nun paylaşımında şu ifadeler yer aldı: "10 şehrimiz yıkıldı fakat bizi ayakta tutacak olan kardeşliğimiz. 10 Şubat Cuma günü lokantamız olarak tüm ciromuzu AFAD aracılığıyla depremzede kardeşlerimize bağışlıyoruz. Tüm esnafımızı bu zorlu günlerde, elden ne kadarı geliyorsa kardeşliğimize sahip çıkmaya davet ediyoruz."

Öte yandan yardımların hız kesmeden devam ettiği Bayburt'ta, yardımların devamının geleceği öğrenildi.

Türkiye'den manzaralar mükemmel! Dükkanın camındaki notu gören vatandaşlar tıraş için sıraya girdi - Resim : 2