Türkiye'nin başına gelen Yunanistan'ın da gelecek. Onlarda durum daha da kötü. Evden 30 gün daha az çıkacaklar

Türkiye'nin başına gelen olayın Yunanistan'ın da başına geleceği açıklandı. Yunanlıların evden çıktıkları gün sayısında 30 gün azalma olacağı ifade edildi.

Türkiye'nin başına gelen Yunanistan'ın da gelecek. Onlarda durum daha da kötü. Evden 30 gün daha az çıkacaklar

Türkiye'de iklim değişikliği nedeniyle vatandaşlarımızın evden dışarı daha az çıkacağı ifade edilmişti. 

Konuyla ilgili şaşırtan bir haber daha geldi. Türkiye'nin başına gelen olayın Yunanistan'ın da başına geleceği açıklandı. Yunanlıların evden çıktıkları gün sayısında 30 gün azalma olacağı ifade edildi. 

EN KÖTÜ 24 GÜN DÜŞECEK

Sitede, 10 derece ile 25 derece arasında ve yağış almayan gün filtreleri birlikte seçildiğinde Türkiye'de dışarıda geçirilen gün sayısı halihazırda yılda ortalama 139 olarak görülüyor. Bu sayının 2100 yılına kadar kötü senaryoda 14 gün, iyi senaryoda ise 5 gün düşeceği tahmin ediliyor. Bir diğer Akdeniz ülkesi olan Yunanistan’da aynı filtreler seçildiğinde, dışarıda geçirilebilecek gün sayısı kötü senaryoda 30, iyi senaryoda ise 24 gün düşüyor. Türkiye’nin kuzey komşularından olan Rusya’da tam tersi bir durum var. Ülkede iklim krizinin şiddetlendiği senaryoda dışarıda geçirilen gün sayısında 14, iklim krizinin beklenilenin altında seyrettiği senaryoda ise 8 gün artış olacağı tahmin ediliyor.