Türkiye'nin beklediği haber geldi... Asgari ücretli çalışan zammına kavuşacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik açıklamayı yaptı

Türkiye'de yaşayan milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret ara zammında, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantı tarihinin belli olmasıyla nefesler tutuldu. Milyonlarca asgari ücretli çalışanın yanında memur, emekli ve özel sektör maaşları ile iç pazardaki fiyatlar üzerinde önemli role sahip asgari ücret Temmuz zammı için masada yer alacak rakamlar da netleşti.

Türkiye'nin beklediği haber geldi... Asgari ücretli çalışan zammına kavuşacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik açıklamayı yaptı

Asgari ücret ara zammı için milyonlarca vatandaşın bekleyişi devam ediyor. Seçimlerin ardından en önemli gündem maddesi olarak yerini koruyan asgari ücret Temmuz zammı için toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantı tarihini duyurdu. 3 ya da 4 toplantı gerçekleştirmesi beklenen komisyon, işçi, işveren, hükümet ile uzlaşı sağlayarak asgari ücret ara zammını belirleyecek.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANACAK?

2023 ara zammını belirlemek için bir araya gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı, 13 Haziran Salı günü yapılacak. Sadece asgari ücretlileri değil işsizlik maaşı, iş göremezlik ödeneği ve staj parası gibi ödemeleri de etkileyen asgari ücret değiştiğinde birçok ödeme ve aylık da değişecek.

BAKANLIK, TÜRK-İŞ VE TİSK AYNI MASADA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak.