Türkiye'nin en önemli ihracat ürünlerini mahvediyordu.... Akdeniz'de üreticilerin baş belası canlıyla mücadele başladı

Türkiye'nin en önemli ihracat ürünlerini mahvediyordu. Akdeniz'de üreticilerin baş belası canlıyla mücadele başladı. Mücadele kapsamında Akdeniz Meyve sineğine karşı sıfır tolerans gösterildiği belirtildi.

Türkiye'nin en önemli ihracat ürünlerini mahvediyordu.... Akdeniz'de üreticilerin baş belası canlıyla mücadele başladı

Türkiye ve Akdeniz Bölgesi açısından önemli bir yere sahip olan ve gerek iç piyasada gerekse dış piyasada yoğun bir talep gören turunçgillerde, aynı zamanda şeker oranı yüksek olan nar, hurma, kayısı, erkenci narenciye çeşitleri, nektarin, şeftali ve özellikle golden elmada hasar yapan üreticinin baş belası Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele dönemi başladı.

Türkiye'nin en önemli ihracat ürünlerini mahvediyordu.... Akdeniz'de üreticilerin baş belası canlıyla mücadele başladı - Resim : 1

"ÜRETİCİNİN BAŞ BELASI"

Konu ile alakalı, Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince üreticilere yönelik yapılan uyarıda şu bilgilere yer verildi: “Ağırlıklı olarak mandalina ve portakalda aynı zamanda şeker oranı yüksek olan nar, hurma, kayısı, erkenci narenciye çeşitleri, nektarin, şeftali ve özellikle Golden elmada hasar yapan üreticinin baş belası akdeniz meyve sineği mücadelesi zamanı gelmiştir. Zararlıya karşı kültürel önlemler olarak dökülen bulaşık meyveler toplanıp derin çukurlara gömülmeli ayrıca hasattan sonra ağaçta kalan bulaşık meyveler toplanıp imha edilmelidir.”

Türkiye'nin en önemli ihracat ürünlerini mahvediyordu.... Akdeniz'de üreticilerin baş belası canlıyla mücadele başladı - Resim : 2