Türkiye'nin en zehirli yılanı fecaat mesaisine başladı... Şimdi pullarını silkeleyip evleri istilaya başladı... Yüzlerce ihbar geliyor

Yaz aylarının gelmesiyle beraber yılanlarda resmen topraktan fışkırıyor. Yurdun dört bir yanında gezen zehirli yılanlardan olan engerek yılanı artık evlere de girmeye başladı. Adeta mesaisine başlayan pullu hayvan Mersin’in Silifke ilçesinde bir evden çıktı. Yılan itfaiye ekiplerince yakalanarak doğaya bırakıldı. Ekipler her gün benzer yüzlerce çağrı aldığını, yılanların istilaya geçtiğini ifade etti.

Havaların ısınmasıyla kış uykusundan uyanmaya başlayan yılanlardan olan zehirli engerek yılanı mesaisine resmen başladı. Arabalardan, yeşilliklerin arasından çıkan yılanlar bu defa evlere doğru istilaya geçti. Pullu hayvan Mersin'in Silifke ilçesinde Sazbaşı Mahallesi'ndeki bir eve girdi.

EKİPLER YÜZLERCE ÇAĞRI ALIYOR

Ev sakinleri tarafından fark edilen yılan, ihbar üzere adrese gelen itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu gizlendiği dolabın arkasında yakalandı. Yılan, daha sonra ekipler tarafından doğal yaşam alanına bırakıldı. Ekipler her gün benzer yüzlerce çağrı aldığını yılanların istilaya geçtiğini ifade etti.