Türkiye'nin gelecek yıllardaki belası, dünyada ilk o ülkeyi vuracak! Hiçbir hazırlıkları yok. Milyonlarca insan ölecek

Türkiye'nin de gelecek yıllarda en büyük sorunlarından biri olması beklenen kuraklığın dünyada ilk olarak o ülkede büyük bir felaket yaratacağı açıklandı.

Türkiye'nin gelecek yıllardaki belası, dünyada ilk o ülkeyi vuracak! Hiçbir hazırlıkları yok. Milyonlarca insan ölecek

4 aydan bu yana istenilen yağışları almayan Türkiye'de kasım ayıyla birlikte gelen yağışlar az da olsa vatandaşların yüzünü güldürdü. 

Kasım ayının devamının da yağışlı geçmesi bekleniyor. Birleşmiş Milletler tarafından kuraklık hakkında yapılan açıklama ise hayli dikkat çekti. Kuraklığın ilerleyen yıllarda Türkiye'nin de en önemli sorunlarından biri olacağı düşünülüyor. 

İLK O ÜLKEYİ VURACAK

Birleşmiş Milletler Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Güney Asya'da daha fazla çocuğun, iklim değişikliğinin etkilerinin dünya çapında diğer yerlere kıyasla daha da kötü hale getirdiği ciddi su kıtlığı nedeniyle mücadele ettiğini söyledi. 

TÜM BÖLGELER ARASINDA EN YÜKSEK RAKAM

BM çocuk ajansı bir raporda, "Güney Asya'da 18 yaşın altındaki şaşırtıcı 347 milyon çocuk, yüksek veya aşırı yüksek su kıtlığına maruz kalıyor; bu, dünyanın tüm bölgeleri arasında en yüksek rakam." dedi.

HERHANGİ BİR HAZIRLIKLARI YOK 

Konuyla ilgili herhangi bir hazırlığı bulunmayan Güney Asya ülkelerinde kuraklık etkisini iyice yükselttiğinde kuraklık nedeniyle milyonlarca insanın ölebileceğinden endişe ediliyor.