Türkiye’nin ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı uzayda! Axiom açıkladı: Kapsül beklenenden daha erken kenetlenecek

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonuna doğru yolculuğu devam ediyor. Gezeravcı ile birlikte toplamda 4 astronotun bulunduğu kapsül, Uluslararası Uzay İstasyonu’na beklenenden 56 dakika erken kenetlenecek. . TSİ 14:30'da da astronotlar için karşılama töreni düzenlenecek.

Türkiye’nin ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı uzayda! Axiom açıkladı: Kapsül beklenenden daha erken kenetlenecek

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu SpaceX'e ait uzay aracı, NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün geçirmesi planlanan Gezeravcı, burada çeşitli bilimsel deneylere imza atacak.

Türkiye’nin ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı uzayda! Axiom açıkladı: Kapsül beklenenden daha erken kenetlenecek - Resim : 1

Tarihe geçen Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözü ise "İstikbal Göklerdedir" oldu.

Gezeravcı ile birlikte 3 astronotun daha bulunduğu Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesi beklenenden 56 dakika erken gerçekleşecek. TSİ 14:30'da da astronotlar için karşılama töreni düzenlenecek.

Axiom'un sosyal hesabından yapılan açıklamada, kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na beklenenden daha erken kenetlenmesi beklendiği duyuruldu. Kenetlenmenin tahmini olarak TSİ 12:19'da gerçekleşeceği bildirildi.