Türkiye'nin kaderi 31 Ağustos'ta belli olacak. Toplanın acil çok önemli bir bilgi var

Türkiye'de nasıl bir yaz geçireceğimiz hala belli değilken vatandaşlar nasıl bir kış geçireceğimizi de merak etmeye başladı. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, Türkiye'nin kaderinin ağustos ayı sonunda belli olacağını dile getirerek sosyal medya hesabından önemli bir paylaşımda bulundu.

Türkiye'nin kaderi 31 Ağustos'ta belli olacak. Toplanın acil çok önemli bir bilgi var

Türkiye, küresel iklim değişikliğinin etkisine girmesi nedeniyle oldukça zor bir dönem geçiriyor. Kışları kurak geçen Türkiye'de yaz aylarının dengesizleşmesi ve yağışlı geçmesinin ardından mayıs sonuna gelmemize rağmen istenilen sıcaklıklar bir türlü oturmadı. 

Vatandaşlar önümüzde bilinmez bir yaz olduğunu düşünürken, kış aylarının kurak geçip geçmeyeceği ya da geçen seneki gibi kar görüp görmeyeceğimiz de merak ediliyor. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten bu nedenle sosyal medya hesabından tüm Türkiye'yi ilgilendiren çok önemli bilgileri vatandaşlarla paylaştı. 

KADERİMİZ 31 AĞUSTOS'TA BELLİ OLACAK! 

Türkiye'de kış aylarının nasıl geçeceğini anlamak için ağustos ayı sonuna bakmak gerektiğini belirten Ökten sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı: 

"Ön Kış tahmini Ağustos sonunda yapılır. Genel Kış tahmini Ekim ayı sonunda yapılır. Şu anda Kış için bir şey söylenemez. Geçen sene yanardağ patladığı için Stratosfer'e yüksek miktarda su buharı transfer edilmişti. Yani tahmini çok zor bir Kıştı. Bu sene daha rahat tahmin edilir."