Türkiye'nin vahşi doğasında hiç ortaya çıkmayan canlının görüntüsü fotokapana takıldı. Ekipler hemen 2 kez kopya aldı

Türkiye'nin vahşi doğasında hiç ortaya çıkmayan canlının görüntüsü, fotokapana takıldı. Onu fark eden ekipler, hemen görüntüleri kopyaladı. Hatta tüm Türkiye'yle paylaşmak için resmi sosyal medya hesaplarından da paylaşım yapmayı ihmal etmediler. Anadolu'daki tek sırtlan türü olduğu bilinen bu özel hayvanlar, çok nadiren kendilerini gösterdikleri bilinmektedir.

Anadolu'da yaşayan tek sırtlan türü olduğu bilinen çizgili sırtlan, fotokapana yakalandı. Türkiye'nin vahşi doğasında hiç ortaya çıkmayan canlının görüntüsü, görenleri hayrete düşürdü. Onu fark eden ekipler, hemen görüntüleri kopyaladıktan sonra görüntüleri resmi sosyal medya hesapları üzerinden tüm Türkiye'yle paylaştılar.

ÇİZGİLİ SIRTLAN

Çizgili sırtlan diğer sırtlanlardan (örneğin benekli sırtlan) daha zarif bir vücut yapısına sahiptir. Vücutları 110 cm'nin üstünde uzunluğa ve 40–50 kg ağırlığa ulaşabilir – kuyrukları ortalama 45 santimetredir. Sırtından bir sırada büyüyen kıllarını korkutmak için havaya dikebilir; böylece asıl olduğundan daha büyük gözükür. Rengi gridir ve tüm vücudunda belirgin siyah çizgileri vardır.