Türkiye'nin ve dünyanın belalısı yeniden hortladı. Korktuğumuz şey oluyor. 16 bölgede acil alarm verildi

Türkiye'de ve dünyada hem beyaz et sektörünü hem de insan sağlığını ciddi derecede etkileyen kuş gribi yeniden hortluyor. Gribin görüldüğü yakın coğrafyamızdaki Rusya'da 16 noktada karantina ilan edildi. Virüsün ülkemize de yeniden gelmesinden korkuluyor.

Türkiye'nin ve dünyanın belalısı yeniden hortladı. Korktuğumuz şey oluyor. 16 bölgede acil alarm verildi

Koronavirüs salgınının sağlıktaki ve toplumsal hayattaki etkilerinden yeni yeni kurtulan ancak ekonomik olarak verdiği zararları hala telafi etmeye çalışan Türkiye ve dünya, yeni bir salgını kesinlikle istemiyor.

Bu nedenle herkesin gözü ve kulağı özellikle beyaz et sektörünü ciddi derecede etkilediği bilinen kuş gribine çevrildi. Kuş gribinden istenmeyen bir haber ise kısa süre önce geldi. 

RUSYA'DA BİRDEN FAZLA NOKTADA KARANTİNA EMRİ VERİLDİ

Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin Perşembe günü, kuş gribi olarak bilinen yüksek derecede patojenik kuş gribi salgını nedeniyle Rusya'nın başkentindeki birden fazla bölge için sıkı bir karantina emri verdi.

Belediye başkanının internet sitesinde yayınlanan bir belgeye göre, 16 Mayıs'ta yürürlüğe giren kararla, Moskova'nın 125 ilçesinden 16'sı, gribin yayılma riski en yüksek olan bölgelerin belirlenerek karantina altına alındı.