Türkiye’nin yeni sorunu şimdi tepenize çökecek. İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz… Sıra size geldi

Türkiye’yi etkisi altına alan koridor, yön değiştirdi. Meteoroloji İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’deki illeri uyardı.

Türkiye’nin yeni sorunu şimdi tepenize çökecek. İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz… Sıra size geldi

Afrika üzerinden Türkiye’ye gelen çöl tozu, Ege, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Marmara Bölgesi’nde etkili oldu. Tozlar şimdilerde İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde etkili oluyor. Bu kapsamda Meteoroloji Genel Müdürlüğü de vatandaşları uyardı.

Türkiye’nin yeni sorunu şimdi tepenize çökecek. İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz… Sıra size geldi - Resim : 1

Yapılan uyarıda tozların görüş mesafesini düşüreceği, ulaşımda aksamalara neden olacağı kaydedildi.

Hava kalitesinde azalma beklendiği belirtilen uyarıda, “İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Türkiye’nin yeni sorunu şimdi tepenize çökecek. İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz… Sıra size geldi - Resim : 2