Türkiye'nin zincirlerini kırdı kıracak... Bir ülkede zinciri kırdı ortalık felakete döndü: 750 kişi hastaneye kaldırıldı, 3 kişi öldü

Afrika toz fırtınası ve sıcak hava dalgası zinciri İran'da kırıldı. Fırtına nedeniyle 750 kişi hastaneye kaldırıldı. İspanya'da ise aşırı sıcaklıklar nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti. Afrika sıcaklık zincirinin Türkiye'de de kırılmasının an meselesi olduğu ifade ediliyor.

Türkiye'nin zincirlerini kırdı kıracak... Bir ülkede zinciri kırdı ortalık felakete döndü:  750 kişi hastaneye kaldırıldı, 3 kişi öldü

Dünya genelinde hava sıcaklıkları hızla artıyor. Afrika sıcaklıklarının etkilemeye başladığı ülkeler de teker teker belli olmaya başladı. 

İRAN'DA ZİNCİR KIRILDI 

İran'da Afrika sıcaklık zincirinin kırılmasının ardından ülkede etkili olmaya başlayan toz bulutu nedeniyle 750 kişi hastaneye kaldırıldı. 

İSPANYA'DA 3 KİŞİ ÖLDÜ 

İspanya'da ise yine Afrika sıcaklıklarının etkisiyle 3 kişi hayatını kaybetti. Yaşlı ve hastalara 12-3 arası sokağa çıkmamaları tavsiye ediliyor. 

TÜRKİYE'DE KIRMASI AN MESELESİ

Afrika zincirinin Türkiye'de kırılmasının da an meselesi olduğu ifade ediliyor. Vatandaşların şimdiden aşırı sıcaklara hazır olması gerektiği ifade ediliyor.