Türkiye'ye az önce 20 Mayıs uyarısı geçildi. Bu hepsinden kötü. Dünyanın bile yerinden titretiyor

Türkiye'de havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yılanlar ortaya çıkmaya başladı. Hatta geçtiğimiz gün Tarsus'ta bir vatandaşımız yılan saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Bu gelişmelerin ardından dikkat çeken bir 20 Mayıs uyarısı geldi. Türkiye'de 20 Mayıs'tan sonra dünyanın en tehlikeli böcekleri arasında yer alan kara dul örümceğinin de aktif olması bekleniyor.

Türkiye'ye az önce 20 Mayıs uyarısı geçildi. Bu hepsinden kötü. Dünyanın bile yerinden titretiyor

Türkiye'de havaların ısınmasıyla birlikte yılanlar topraktan uyandı ve her tarafta karşımıza çıkmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde keneler hakkında da uzmanlar tarafından dikkat çekilen bir uyarı yapıldı. Söz konusu uyarıda 15 Mayıs'tan sonra havaların tam ısınmasıyla birlikte kene vakalarında patlama yaşanabileceği belirtildi. Tüm bunlara bir yenisi daha eklendi ancak bu hepsinden de kötü bir anlam taşıyor.

TÜRKİYE İÇİN 20 MAYIS UYARISI AZ ÖNCE GEÇİLDİ 

Türkiye için kısa süre önce dikkat çeken bir 20 Mayıs uyarısı gerçekleştirildi. Söz konusu uyarıda 20 Mayıs'tan sonra havaların tam olarak ısınmasıyla birlikte dünyanın en tehlikeli örücekleri arasında yer alan kara dul örümceklerinin doğada aktif olmaya başlayacağı ve herkesin bu örümceğe karşı dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

TÜRKİYE'DE ÖRÜMCEKLERİN SAYISI NE DURUMDA?

Örümcekler 2012-2013 rakamlarına göre 53 familyada toplam 958 türü vardır. 131 türü sıradan örümcektir. 

Diğer türleri zehirlidir, Son dönemlerde karantula, karadul gibi örümcek türleri ülkemizde görülmeye başlamıştır. Bunun sebebi hobi amaçlı beslenip doğaya bırakılmaları ya da kaybetmeleridir. 

Türkiye'ye az önce 20 Mayıs uyarısı geçildi. Bu hepsinden kötü. Dünyanın bile yerinden titretiyor - Resim : 1