Türkiye'ye bomba tarih şimdi verildi, tarihi duyanlar bir durdu sonra düşündü. O günü hepimizi yaşayacağız. Haber hiç iyi değil ama

İklim bilimci Prof. Dr. Levent Kurnaz, Türkiye hakkında bomba bir tarihi kısa bir süre önce verdi. Kurnaz'ın verdiği tarih Türkiye açısından ciddi bir önem taşıyor.

Türkiye'ye bomba tarih şimdi verildi, tarihi duyanlar bir durdu sonra düşündü. O günü hepimizi yaşayacağız. Haber hiç iyi değil ama

Türkiye'de ilginç hava olayları yaşanmaya devam ediyor. Vatandaşlar sıcak havaların yurdu ne zaman terk edeceğini araştırırken, sıcak havalar bir anda geri döndü. 29 ve 31 Ağustos tarihleri arasında sıcak havaların etkisini iyice artıracağı açıklandı. Tüm bu gelişmelerin gölgesinde Türkiye'ye yönelik bomba bir tarih daha verildi. 

EL NİNO'NUN ETKİLERİNİ AÇIKLADI 

Prof. Dr. Levent Kurnaz, El Nino'nun Türkiye'deki etkilerini açıkladı. Bu etkiyle birlikte Eylül ayının sıcaklık ortalamalarının normalden daha yüksek olacağını vurgulayan Kurnaz, 2024 yılında dünya genelinde rekor sıcaklıkların görüleceğini de belirtiyor.

"EYLÜL'DE 25 VE 26 DERECELERİ GÖRECEĞİZ" 

"Türkiye'de temmuz ayının sonlarına doğru başlayan yaz sıcakları, Ağustos'un ilk haftasında tepe noktasına ulaşır ve ardından serinlemeye başlar. Ancak bu yıl Eylül ayının, özellikle İstanbul gibi bölgelerde, beklenenden daha sıcak geçmesi muhtemel. Normalde Eylül ayı sıcaklıkları 23-24 derece civarında olurken, bu yıl 25-26 derecelerde bir Eylül ayını yaşayabiliriz. El Nino'nun Türkiye'ye sağlayacağı en önemli faydalardan biri ise yağış getirmesi olacak. Bu, geçen yılın aksine kuraklık sorunu yaşamayacağımız anlamına geliyor."