Türkiye’ye giriş yaptı, İstanbul, Kocaeli, Yalova, İzmir, Çanakkale ve Balıkesir’de etkili oluyor. Asıl bomba o tarihte olacak

Türkiye’ye Kuzey Afrika üzerinden gelmesi beklenen son sıcak hava dalgası yurdumuza giriş yaptı. Meteorolojik kaynaklar tarafından Marmara ve Ege bölgesinden giriş yaptığı belirtilen sıcak hava dalgası, İstanbul, Kocaeli, Yalova, İzmir, Çanakkale ve Balıkesir’de etkili oluyor. Asıl bomba tarih de çok geçmeden verildi.

Türkiye’ye giriş yaptı, İstanbul, Kocaeli, Yalova, İzmir, Çanakkale ve Balıkesir’de etkili oluyor. Asıl bomba o tarihte olacak

Türkiye eylül ayında beklenen soğuk hava dalgasından önce bir kez daha sıcak hava dalgasıyla karşı karşıya kalacak.

Meteorolojik kaynaklar tarafından daha önce yapılan değerlendirmeye göre yeni sıcak hava dalgasının pazartesi gününden itibaren yurda giriş yapacağı açıklanmıştı. Son gelen bilgiye göre sıcak hava dalgası yurda giriş yaptı.

Hava Forum tarafından aktarılan bilgiye göre Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası Marmara ve Ege bölgelerine giriş yapıyor. İstanbul'da sıcaklıklar bu hafta 33-34, İzmir'de 38-40 derecelere çıkacak.

ASIL BOMBA TARİH DE VERİLDİ

Hava Forum tarafından sıcaklara ilişkin asıl bomba tarih de verildi. Hava Forum tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Özellikle salı ve çarşamba gündüzleri bunaltıcı olacak... “