Türkiye'ye kırıntı olarak giriş yapmaya başladı... Asıl bu tarihte büyük bir gümleme yaratacak. Hepimizin perperişan edecek

Meteorolojik kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre Afrika sıcakları Türkiye'ye Akdeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu üzerinden kırıntı olarak giriş yapmaya başladı. Sıcakların asıl etkisini göstereceği tarih de açıklandı.

Türkiye'ye kırıntı olarak giriş yapmaya başladı... Asıl bu tarihte büyük bir gümleme yaratacak. Hepimizin perperişan edecek

Meteorolojik kaynaklar tarafından Türkiye'nin merakla beklediği Afrika sıcaklarına ilişkin açıklama gerçekleştirildi. Hava Forum sayfası tarafından konu hakkında yapılan paylaşımda, "Bugün yurdun %88'inde bol güneş ve sıcak buluşma. Akdeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu ise Afrika sıcaklarının kırıntılarını yer alıyor. Bu safra noktaları sıcaklıkları 37-38 bandına sunmaya yetiyor. Hava kuru, biraz da rüzgar var, orman yangınlarına karşı dikkat. İyi tatiller..." ifadelerine yer verildi. 

ASIL GÜMLEME YAPACAĞI TARİH DE AÇIKLANDI 

Meteorolojik kaynaklardan edinilen bilgilere göre Afrika sıcaklıklarının Türkiye'de 20 Temmuz tarihinden sonra patlama yapması bekleniyor. Ağustos ayı ortalarında ise sıcaklık rekorlarının kırılabileceği tahmin ediliyor. Vatandaşların başlarına güneş geçmemesi adına güneşin tepede olduğu vakitlerde dışarıda olmamasının önemine değiniliyor.