Türkiye'ye korkunç 15 Haziran uyarısı... Herkes acilen öğrensin... Kimse bu korkunç şeyi kendi kendine yapmasın

Türkiye'de 15 Haziran'la ilgili önemli bir uyarı yapıldı. Söz konusu uyarıda 15 Mayıs'tan sonra kenelerin her yerde çıkabileceği ifade edilerek, vatandaşların keneleri kendi elleriyle çıkarmasının çok tehlikeli olduğu ifade edildi. Sivas'ta keneden hayatını kaybeden ikinci vatandaşımız da keneyi kendi eliyle çıkarttıktan sonra öldü.

Türkiye'ye korkunç 15 Haziran uyarısı... Herkes acilen öğrensin... Kimse bu korkunç şeyi kendi kendine yapmasın

Türkiye'de 15 Mayıs'tan sonra yağmurlarla birlikte kenelerde artış görüleceği dile getirilmişti. Söz konusu tarihten  sonra 2 vatandaşımız kene nedeniyle hayatını kaybetti. tv100.com tarafından kenelerle ilgili vatandaşlara yapılan uyarılar ve haberler doğru çıktı. 

ŞİMDİ DE ÖNÜMÜZDE 15 HAZİRAN VAR

Önümüzde şimdi de 15 Haziran var. 15 Haziran'dan itibaren yurt genelinde etkili olması beklenen sıcaklıklarla birlikte yurt genelinde kenelerde artış görülmesi bekleniyor. Burada vatandaşlarımızın yapmaktan çok uzak durması gereken bir hareket var. 

SAKIN ELİNİZLE ÇIKARMAYIN! 

Keneleri kesinlikle ellerinizle çıkarıp hastalığı kendi kendinize yaymamanız gerekiyor. Uzmanlara göre kene yapıştığını fark etmenizin ardından hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmanız tavsiye ediliyor.

İKİNCİ KİŞİ DE HAYATINI KAYBETTİ

Sivas'ta kene kaynaklı KKKA hastalığından ikinci kişi de geçtiğimiz gün hayatını kaybetti. Vatandaşın vücuduna yapışan keneyi elleriyle çıkardığı öğrenildi.