Türkiye'ye yapılan korkunç 15 Mayıs uyarısı başladı... 13 kişi peş peşe hastanelere koştu. Vakalarda patlama var

Türkiye'de 15 Mayıs'tan sonra görülmeye başlayacak yağmurlarla birlikte doğada zehirli mantarların görülme sıklığının da artacağı açıklanmıştı. 15 Mayıs uyarısı gerçek olmaya başladı. Çorum'da 13 kişi mantar zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Vakalarda da patlama yaşandığı belirtiliyor.

Türkiye'ye yapılan korkunç 15 Mayıs uyarısı başladı... 13 kişi peş peşe hastanelere koştu. Vakalarda patlama var

Türkiye'ye yapılan 15 Mayıs uyarısı hakkında çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Daha önce uzmanlar tarafından bizzat yapılan uyarıya göre Türkiye'de 15 Mayıs'tan sonra etkili olacak yağışlar nedeniyle doğada zehirli mantarların görülme sıklığının da artacağı dile getirilmişti. Beklenen olmaya başladı. Çorum'da çok sayıda vatandaş peş peşe mantar zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye koştu. 

BULANTI VE KUSMA BELİRTİLERİ VARDI

AA'nın haberine göre, merkeze bağlı Seydimçakallı ve Yenihayat köyleri ile Laçin ve Uğurludağ ilçelerinde doğadan topladıkları mantardan yedikten bir süre sonra rahatsızlanan Songül Ö. (52), Serdar Ö. (33), Serdar K. (34), Abidin Ö. (53), Telli B. (68), Asiye Ö. (79), Abidin B. (71), Asiye E. (57), Refigül F. (82), Meryem F. (66), Fendiye D. (42), Emrullah T. (37) ve Aynur Ç, bulantı ve kusma şikayetleriyle hastaneye başvurdu.

BİR KİŞİNİN DURUMU AĞIR 

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde zehirlenme şüphesiyle tedavi altına alınanlardan Abidin Ö'nün durumunun ağır olduğu öğrenildi.