Türklerin küçük bir kağıt parçasında getirdikleri Japonca yazıyı okuyan görevlilerin tüyleri diken diken oldu

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine arama kurtarma çalışmaları için giden Japon görevliler, Türk vatandaşlar tarafından kendilerine getirilen Japonca notu okuyunca duygusal anlar yaşadı.

Türklerin küçük bir kağıt parçasında getirdikleri Japonca yazıyı okuyan görevlilerin tüyleri diken diken oldu

Türkiye'deki deprem felaketi nedeniyle dünyanın birçok ülkesinden arama kurtarma ekipleri ülkemize geldi. Japon kurtarmacıların görev yaptığı bölgemiz ise Gaziantep'in Oğuzeli ilçesi oldu. Depremzede bir aile, Japon ekibe Türkçe ve Japonca "Teşekkür ederiz" yazılı kağıt verdi.

"Akif", "Bilal" ve "Anim" adlı çocukların isimleri ile kelebek, kalp ve çiçek figürleri olan not, Japon ekibi duygulandırdı.

Japon Sağlık Timi Başkanı Takeshi Ishihara, AA muhabirine, Türkiye'den talep geldikten sonra ilk olarak arama kurtarma ekibinin, daha sonra ise kendilerinin bölgeye geldiğini söyledi.

Kurdukları hastanede depremzedelere hizmet ettiklerini belirten Takeshi Ishihara, ekibin tecrübeli ve kaliteli olduğunu dile getirdi.

Türk yetkililer ile yakın temas içinde olduklarını anlatan Takeshi Ishihara, "Oğuzeli Devlet Hastanesi ile yakın temas halindeyiz. Hastane tam kapasite faaliyet gösteremediği için bizim bakamadığımıza onlar, onların bakamadığına bizler bakıyoruz. Burada hem normal hem de depremzede yaralılara bakıyoruz. ilk kez Japonya'dan bir tesis getirdik ve burada kurduk. Burada operasyon yapmakta mümkün." diye konuştu.

"TEŞEKKÜR ETMELERİ BİZİ ÇOK DUYGULANDIRDI"

Takeshi Ishihara, Oğuzeli halkının her fırsatta kendilerine teşekkür ettiğini ve durumdan çok duygulandığını dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz yukarıda bir çadır kurduk ve orada oturuyoruz. Depremzede bir aile var. Anne ve 3 çocuk geldi, bize Japonca ve Türkçe bir kağıda 'teşekkür ederiz' diye yazmışlar. Bunu bize gösterdiler. Çok duygulandım. Biz teşekkür almak için gelmedik ama bu içten gelen manevi bir şey. Aslında destek vermek için geldik, teşekkür alınca çok duygulandım."