Tüyler ürperten iddia! İsrail, sinir gazı mı kullanacak?

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde çatışmalar sürerken, İsrail güçlerinin Gazze'deki tünellerde Hamas'a karşı sinir gazı kullanacağı iddia edildi.

Tüyler ürperten iddia! İsrail, sinir gazı mı kullanacak?

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda insanlık dışı bir iddia daha gündeme geldi. 

"SİNRİ GAZI KULLANACAKLAR" İDDİASI,

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlemesi beklenen kara harekatı kapsamında Filistinli direniş gruplarının tünellerine girmek için sinir gazı ve kimyasal silah kullanacağı öne sürüldü.

Middle East Eye haber sitesinin Filistinli direniş gruplarına yakın “üst düzey” Arap kaynaklara dayandırdığı haberinde, İsrail’in Gazze'deki tünellerde, ABD’li Delta Gücü komandolarının gözetimi altında sinir gazı ve kimyasal silah kullanmayı planladığı belirtildi.

TÜNELLLERDE BÜYÜK MİKTARDA...

Haberde, İsrail ve ABD'nin, Hamas tünellerine girmek için onları hazırlıksız yakalamayı ve Hamas'ın elindeki 220 İsrailli esirin kurtarmayı umduğu kaydedildi.

Plana göre, “net bir zafer” kazanmak için sinir gazı ve kimyasal silah gibi uluslararası yasaklı silahların kullanılacağı ileri sürülen haberde, “Tünellere büyük miktarlarda sinir gazı pompalanacak” ifadelerine yer verildi. Haberde, bu iddianın ABD veya bağımsız kaynaklar tarafından teyit edilmediği vurgulandı.