Gazeteci Adem Metan, Ukrayna halkının savaşa nasıl hazırlandığını anlattı

tv100 canlı yayınına bağlanan Gazeteci Adem Metan, Kiev meydanından savaş hakkında önemli bilgiler paylaştı. Metan, Kiev'deki son durumu anlattı.

Gazeteci Adem Metan, Kiev sokallarında Ukrayna halkının savaşa nasıl hazırlandığını anlattı. Kiev Bağımsızlık Meydanı'ndan önemli değerlendirmlerde bulunan Metan, "Rusya isterse bu akşam Kiev Bağımsızlık Meydanı'na girer" dedi. 

Kiev Bağımsızlık Meydanı'ndan Ukrayna-Rusya savaşının değerlendiren Adem Metan, "Buradaki atmoster oldukça sert. İnsanların psikolojisi oldukça yıpranmış durumda. Kiev merkezin dört bir yanı barikatlarla çevrildi. Büyük bir Rus ordusunun yaklaştığı söyleniyor. Evet bu doğru. Özellikle İrpin bölgesinde sıcak çatışmaların olduğu biliniyor. Rus ordusu dronelar kaldırıyor ve saldırı yapılacak yerleri belirliyor. Akıllardaki soru şu: Rusya Kiev Bağımsızlık Meydanı'na girecek mi? Böyle bir işgali görüntüleyecek miyiz? Buradaki basın mensubu arkadaşlarımızla durum değerlendirmesi yaptığımızda şunu söylemek mümkün, eğer Rusya isterse bu akşam Kiev'de bu görüntüyü verebilir. Çünkü Ruslar şu an Kiev'e 20 dakika mesafede." ifadelerini kullandı.