Ukrayna'daki Türk vatandaşları mağdur

TV100'de yayımlanan Sağlı Sollu programında Ukrayna'da mahsur kalan Türk öğrenci Burak Özgür, yaşadıkları mağduriyeti canlı yayında açıkladı.

Erdoğan Aktaş'ın moderatörlüğünde, BAU Öğretim Görevlisi Abdullah Ağar, Korkusuz Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş, Korkusuz Gazetesi Yazarı Gürkan Hacır, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan ve Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı; Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini tv100'de yorumladı.

Programın ilerleyen dakikalarında Ukrayna'nın Harkov kentinden yayına bağlanan Özgür, Ukrayna'daki son durumu ve yaşadıklarını aktardı. Kaldığı evden dışarıda yaşananları bildiren Özgür, kendilerine savaştan bir hafta öncesinde mesaj geldiğini ve Ukrayna'dan çıkmaları gerektiği bilgisinin verildiğini söyledi.

Ukrayna'da mahsur kalan Özgür, Türk Hava Yolları'na isyan ederken, "Biz aslında dönmek çok istedik. Ben ve arkadaşlarım. Açıklamalar yapıldıktan sonra bizi Türkiye'ye getiren hava kurumları bilet fiyatlarına yüzde yüz zam yaptı. Fiyatlar, bin lira ile yedi yüz elli TL arasında değişiyordu, bu açıklamadan sonra en yakın bilet 5 bin TL, bir hafta sonraki bilet fiyatı ise bin 350 TL - bin 500 TL oldu. Biz dönmek istedik ama ailemin ben bu kadar yüklü bir miktarda bilet almasını istemedim, bu yüzden dönmedim. 500 dolar verip, bilet alamadım. Savaş çıkacak denildikten sonra biletler bin TL'den 5 bin liraya yükseldi" ifadelerini kullandı.