Cemal Enginyurt, Hacı Yakışıklı için Ak Türkçe konuşuyor dedi sosyal medya yıkıldı

tv100'de Mine Uzun ile Yüz Yüze programında Hacı Yakışıklı'nın "Sedat Peker'e cevap verin diyorlar" ifadelerini ısrarla kullanması üzerine Cemal Enginyurt, "Hacı'nın Türkçesi Ak Türkçe" dedi. Sosyal medyadan tepki yağdı.

tv100'de yayımlanan Mine Uzun ile Yüz Yüze programında yaşanan Türkçe tartışması sosyal medyada viral oldu. Programın konuklarından Hacı Yakışıklı, Mine Uzun düzeltmelerine karşın ısrarla "Sedat Peker'in iddialarına cevap vermektir" deyince araya Cemal Enginyurt girdi.

Cemal Enginyurt, Mine Uzun'a dönerek, "Ama Hacı ile aranızdaki fark şu, Hacı'nın Türkçesi Ak Türkçe" dedi. Hacı Yakışıklı da Enginyurt'a cevap olarak, "Sizin Türkçeniz de D Türkçe" dedi. Enginyurt ise, "Evet benim Türkçem demokrat Türkçe" yanıtını verdi. Yakışıklı son olarak ise "Demode Türkçe" dedi.

Sosyal medya yıkıldı

Cemal Enginyurt'un Hacı Yakışıklı için söylediği Ak Türkçe ifadesi sosyal medyada viral oldu. Hem Enginyurt'u hem de Yakışıklı'yı destekleyenler binlerce tweet attı. Ak Türkçe terimi bir anda literatüre girerek etkileşim almaya başladı.

Mine Uzun'la Yüz Yüze programının konukları Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt, Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı ve avukat Mete Han Özkan oldu.

Programın tamamı