"Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gösterdiği başarıyı kimse inkar edemez"

tv100'de yayımlanan Cengiz ile Ahtapot programında Rusya ve Ukrayna temsilcilerinin İstanbul'da bir araya gelmesi değerlendirildi. Özkök, Türkiye'nin prestijini arttırdığını söylerken, "Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gösterdiği başarıyı kimse inkar edemez" dedi.

Rusya Başkanı Vladimir Putin'in, 24 Şubat gecesi onayıyla Ukrayna'ya yönelik askeri harekatı devam ederken iki ülkenin temsilcileri, müzakere masasının etrafında İstanbul'da bir araya geldi.

İki ülkenin İstanbul Dolmabahçe'de yaptığı görüşmeler tüm dünya basınında yer alırken, taraflar peş peşe Türkiye'nin tutumu ve barışa katkısı amacıyla teşekkür etti.

tv100'de yayımlanan Cengiz ile Ahtapot programında da Rusya ve Ukrayna temsilcilerinin İstanbul'da bir araya gelmesi değerlendirildi.

Cengiz Semercioğlu ve Ertuğrul Özkök'ün hazırlayıp sunduğu programda, İstanbul'daki müzakere sürecinde Amerika'da olduğunu söyleyen Ertuğrul Özkök, "Amerika'da sokaklarda kimsenin savaşı konuştuğu yok. Ancak Oscar töreninde bu konuya dair konuşmalar oldu" dedi.

 

"Türkiye açısından bir başarı"

Özkök, "Böyle bir savaşta iki ülkeyi İstanbul'da Dolmabahçe gibi sembolik bir yerde bir araya getirmek çok önemli bir şey. Unutmayalım bizim Kurtuluş Savaşın'dan sonraki görüşmeler Lozan'da yapıldı. O zamanlar Lozan'ın o tarafsız özelliği oradaydı ve taraflar Lozan'da bir araya geliyordu" dedi.

"Masanın başında Tayyip Erdoğan var"

Görüşmeye damgasını vuran fotoğraf ve görüntülere de değinen Özkök, "Tayyip Erdoğan var masanın başında ve taraflar alkışlıyorlar. Yani o taraflar da kendi ülkelerindeki liderlerden onay almadan böyle bir hareket (Erdoğan'ı alkışlamaları) yapmazlar. Dolayısıyla Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gösterdiği başarıyı kimse inkar edemez" ifadelerini kullandı.

 

"Avrupa'nın en önemli üç ülkesinden biri oluruz"

Bu başarının önemli olduğunu ve Türkiye'nin prestijini uluslararası arenada yükselttiğini söyleyen Özkök, "Bu başarının arkasına eşitlik, adalet sistemi, özgürlük, insan hakları, demokrasi gibi ilkeleri yerleştirirsek, biz Avrupa'nın en önemli üç ülkesinden biri oluruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Rusya başaramadı"

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri harekatında başarısız olduğunu vurgulan Ertuğrul Özkök, "Rusya başaramadı. Şu anda 10 binden fazla ölü bırakmış bir ülke Rusya. Rusya’da bu işin etkileri olacak. Herkesin bundan alması gereken ders var. Böyle büyük kararları güçlü bir parlamento ile alırsa daha güçlü bir şekilde o hareketlere girer" ifadesini kullandı.