Furkan Vakfına müdahale Taksim Meydanı'nda tartışıldı

TV100'de yayımlanan Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'ndan konuklar gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

TÜRKSAM Başkanı Dr. Sinan Oğan, Hukukçu Pınar Hacıbektaşoğlu, Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı ve Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin; Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

Furkan Vakfı'nın dün Adana'da gerçekleştirmek istediği yürüyüşe polisin müdahalesi masaya yatırıldı.

Süleyman Soylu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın doğru bir değerlendirme olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Yeni Akit Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı, "Vakıflar radikalleşemez. Devletin elinin yetmediği yerlere uzanarak hizmet etmek için kurulmuşlardır. Ancak burada şu var, Kuytul Vakfı ya da Kuytul Vakfı bir vakıf mıdır? Bu sorgulanabilir. Vakıfcılık için mi yoksa başka amaçlar için mi kurulmuştur" dedi.

"15 Temmuz'a 'hayırlı olsun' diyen biri"

Alpaslan Kuytul'un, "Recep Tayyip Erdoğan'ın kalemi kırılmıştır" sözlerini hatırlatan Yakışıklı, "Alpaslan Kuytul'u kimse bana masum gösteremez. Vicdani olarak söylüyorum bunu. Hukuki olarak hukuk karar verecektir. 15 Temmuz'a, 'Hayır olsun' diyen insana hiç kimse vakıfcılık elbisesi altında masum göstermeye çalışmasın" ifadelerini kullandı.

"Gezi Parkı'ndaki kırmızılı kızı hatırlattı"

Adana'daki polis müdahalesi ile Gezi Parkı'nda "Kırmızılı kız" olarak hatırlanan kareyi yeniden hatırladığını söyleyen Yakışıklı, "Keşke vakıflar işini yapsalar, Furkan Vakfı, vakıfcılık yapsın çıkıp da 'Erdoğan'ın kalemi kırılmıştır' , 'Soylu istifa' falan diyemezler.

İşte konukların Furkan Vakfı'na müdahale değerlendirmeleri...