tv100'den "Nice Yıllara Reis" belgeseli! Gökhan Taşkın hazırlayıp, sundu, seslendirdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 70. yaş günü sebebiyle Gökhan Taşkın'ın hazırladığı, sunduğu ve seslendirdiği "Nice Yıllara Reis" belgeseli tv100 Gece Haberleri'nde ekrana geldi. Gece Haberleri'nde ekrana gelen belgesel, izleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı. Belgesel, Erdoğan'ın yaşamı ve siyasi kariyerini detaylarıyla ele alarak Türkiye'nin son dönem tarihini de gözler önüne seriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 70. yaş gününe özel, Gökhan Taşkın belgesel hazırladı. Gökhan Taşkın'ın titizlikle hazırlayıp sunduğu "Nice Yıllara Reis" belgeseli, tv100 Gece Haberleri ekranlarında izleyicilerle buluştu. Bu özel belgesel, Erdoğan'ın çocukluk yıllarından siyasi kariyerine, ülke yönetimindeki önemli adımlarından özverili çalışma tarzına kadar geniş bir yelpazede detaylarıyla ele aldı.

Gökhan Taşkın'ın belgeselle ilgili sözleri şu şekilde:
Geride bıraktığımız gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğum günüydü. Dünya liderleri aradı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 70 gül gönderdi, vatandaşlar coşkuyla Kısıklı’daki konutunun önünde doğum gününü kutladılar. Peki Erdoğan nasıl bir mücadele verdi? Aslında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1954 26 Şubat’ında başlayan yaşam hikayesi Türkiye’nin mevcut hikayesiyle de neredeyse özdeş. Çünkü 80 ihtilali sonrası o çalkantılı dönemler. Genç Recep Tayyip Erdoğan futbol sahalarından siyaset sahalarına çıktı. 1989’da Beyoğlu’nda kendini gösterdi, Erbakan’a çok yakın bir isimdi. 1994’te İstanbul'un mührünü aldı. 4 buçuk yıl çok çalıştı fakat Siirt'te ne yazık ki bir şiir okudu o şiir nedeniyle muhtar bile olamaz dendi. O bırakın muhtar olmayı son 22 yıldır bu ülkenin başındaki isim oldu. Önce 11 sene tam 11 sene Başbakanlık yaptı sonra Cumhurbaşkanı oldu sonra halkın oylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı oldu ve görevine devam ediyor. Bu Türkiye’nin artık ikinci yüzyılı ve Türkiye yüzyılı derken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu hikayesini de iyi anımsamak lazım ve iyi ki doğdun reis diyoruz bu hikayeyi de böyle kısaca ana hatlarıyla anımsatmak istiyoruz

“MİLYONLARCA GENÇ İÇİN SİYASETTEKİ EN ÖNEMLİ FİGÜR RECEP TAYYİP ERDOĞAN”
Milyonlarca genç için siyasetteki en önemli figür Recep Tayyip Erdoğan. Neredeyse ondan başka ülke lideri görmediler zaten. 1994’te İstanbul Belediye Başkanı seçildiğinde doğanlar bugün 30 yaşına gelmiş erişkin vatandaşlarımız Recep Tayyip Erdoğan bugün tam tamına 70 yaşına geldi bu 70 yıllık hikayenin neredeyse 35 yılında siyasette hep ön plandaydı. 26 Şubat 1954 te İstanbul’da Kasımpaşa’da doğdu, Rize Güneysu’lu kıyı kaptanı bir babanın ve ev hanımı Tenzili hanımın evladı olarak Kasımpaşa’da dünyaya gözlerini açtığı. İlkokulu sonrasında İstanbul İmam Hatipi bitirdi yükseköğrenimde de Ticari ve İktisadi İlimlerden aldı. Sahalarda da fırtına gibi estiği yıllar hızla geçti sahalardan siyasi sahalara çıktığında yıllar seksenlerin sonunu gösteriyordu.

“KAPTANIN OĞLU TERSTEN ESEN RÜZGARI YELKEN ŞİŞİRMEYİ BİLDİ”
Rahmetli Necmettin Erbakan’ın çok yakınındaydı. Beyoğlu’ndan belediye başkan adayı oldu seçilemedi ama 1.994’te İstanbul’un mührüne eline aldığında artık Türkiye içinde yepyeni bir dönem başlamıştı. Siirt'te okuduğu asker duası şiirinde kullandığı ifadeler onu Pınarhisar Cezaevine yolladı. Askeri vesayet bastırıyor ve bu genç siyasetçinin önünü kesiyordu gazeteler muhtar bile seçilemez manşeti atıyordu tam da o dönemde rüzgar tersten esiyordu ama o bir gemi kaptanının ne oğluydu, Refah Partisi kapatılmış gelenekçiler ve yenilikçiler arasında görüş ayrılığı başlamıştık işte kaptanın oğlu tersten esen rüzgarı yelken şişirmeyi bildi o muhafazakar demokratların lideri olacaktı.

“2011’DE TİMES DERGİSİ BİLE ERDOĞAN’IN YOLU KAPAĞIYLA ÇIKTI”
Yol arkadaşlarıyla 14 Ağustos 2001’de AK Parti’yi kurdu. 3 Kasım 2002’de yüzde 34 ile tek başına iktidar oldu AK Parti. Erdoğan meclise giremiyordu Baykal’ın da desteği alındı ve bir ara formül geliştirildi. O Siirt’in damadıydı. 1978’de verdiği bir konferansta tanışıp evlendiği Emine Gülbaran bir Siirt kızıydı. Siirt eniştelerini bağrına bastı ve vekil seçti ve nihayet Başbakan oldu. Tam 11 sene Başbakanlık yaptı. Başbakanlığı dönemindeki icraatlarıyla hem Türkiye’de yeni bir dönemi açtı askeri vesayetten kurtulma süreci, muhtıralar, Ergenekon, Balyoz davaları derken o hep iktidarda idi hatta İsrail’e kafa tuttuğu Davos konuşmasıyla dünyada hafızalara katıldı 2011’de Times Dergisi bile Erdoğan’ın yolu kapağıyla çıktı.

“ERDOĞAN ŞİMDİ TÜRKİYE YÜZYILININ DA MİMARI”
Başbakanlıktan sonra Abdullah Gül’den boşalan cumhurbaşkanlığı makamına geldi fakat bu kez de FETÖ’cülerin hedefindeydi. Yıllarca FETÖ’cü hainlerin türlü komplo olayıyla cebelleşirken 17-25 Aralık operasyonları falan derken o yine de halkın gönlündeki reis. 15 Temmuz’da millete bomba atan kurşun sıkan FETÖ’ya karşı harekete geçti, Hep en çok çalışan çabalayan isim oldu amacı Türkiye'yi dünyada söz sahibi yapmak bunu da başardı. Şimdi 70 yaşına geldi Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye için adanmış bir ömür ve yine ilk günkü heyecan ve azimle yine siyaset sahnesinde bu hikaye sadece Recep Tayyip Erdoğan’ın hikayesi değil Türkiye’nin yakın geçmişinin bir fotoğrafı. Aslında çünkü Erdoğan’ın kaderi bu ülkenin kaderiyle bütünleştirip 100 yaşındaki cumhuriyetin bugünkü kazanımlarından imzası olan Erdoğan şimdi Türkiye Yüzyılının da mimarı.

“GÜNDE NEREDEYSE 4 SAAT UYUYOR ONUN KADAR ÇALIŞANI YOK”
Nice yıllara reis nice yıllara Bu millet için bir mücadele ve durmadan yılmadan çalışan bir lider hep söylerim bu bir siyasi hayranlık ya da siyaseten birini işaret etmek falan değil siyaset üstü bir şey söylüyorum çünkü o ülkenin cumhur reisi. Günde neredeyse 4 saat uyuyor onun kadar çalışanı yok. Biz gençler de mesela onun programlarını izlerken yoruluyoruz. Uzun ömürler dileyelim şimdi