Uğur Poyraz'dan dikkat çeken açıklama: Muhalefet seçmene güven veremedi

tv100'ün gündemi belirleyen programı Kübra Par'la Farklı Açılar'a konuk olan Uğur Poyraz, muhalefetle ilgili "Seçmen değişimden korkar, değiştireceğimiz alanda güven isteriz. 14 Mayıs seçim sürecinden anladığım muhalefetin vatandaşa güven veremediği yönünde. Muhalefetin neden güven veremediğini, vatandaşın güvenden ne anladığını yeniden gözden geçirmemiz lazım" değerlendirmesini yaptı.

Gazeteci Gürkan Hacır, akademisyen ve yazar Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Girne Amerikan Üniversitesi öğretim üyesi ve hukukçu Dr. Ruşen Gültekin, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, siyasal iletişimci Ferhat Murat, Kübra Par'la Farklı Açılar programına konuk oldu. Yayına bağlanan İYİ Parti Antalya Milletvekili Av. Uğur Poyraz, yerel seçim ve ittifak konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

"İYİ PARTİ KURULDUĞUNDA İTTİFAK PLANLARIYLA HAREKET ETMİŞ BİR PARTİ DEĞİL"
Poyraz "Yerel seçimlerde, seçim hukukumuza göre seçim ittifakı yapılamıyor. Ortak aday durumu var. İYİ Parti kurulduğunda ittifak planlarıyla hareket etmiş bir parti değil. Siyasi parti politika üretmek zorundadır. İYİ Parti, kendi Belediye Başkanı adaylarını, Belediye Meclisi üyesi adaylarını değerlendirmek, daha sonra kendisine ortak aday teklifi geldiğinde yetkili kurullarında değerlendirme mecburiyeti olan bir partidir." ifadelerini kullandı.

"14 MAYIS SEÇİM SÜRECİNDEN ANLADIĞIM MUHALEFETİN VATANDAŞA GÜVEN VEREMEDİĞİ YÖNÜNDE"
Muhalefetin seçmene güven veremediğini söyleyen Poyraz "Seçmen değişimden korkar, değiştireceğimiz alanda güven isteriz. 14 Mayıs seçim sürecinden anladığım muhalefetin vatandaşa güven veremediği yönünde. Muhalefetin neden güven veremediğini, vatandaşın güvenden ne anladığını yeniden gözden geçirmemiz lazım. Muhalefet 14 Mayıs seçimlerinde bir alternatif olma özelliğini tesis edemedi. " dedi.

AKŞENER NEDEN MASADAN KALKTI?
Poyraz "Sayın Meral Akşener, Sayın Mansur Bey ya da Ekrem Bey’in anketlerde önde çıktığını, bu seçimin kazanılması gereken bir seçim olduğunu, bu zamana kadar ‘Kazanacak aday’ vurgusunun İYİ Parti tarafından şiar edildiğini ifade ediyor. Sayın Genel Başkan, Kemal Bey’le alakalı bu şerhini ortaya koyduğu anda Kemal Bey opsiyonu masadan kalkar. Sayın Genel Başkan’ın önerisi de Genel Başkanlardan herhangi birisi ‘Hayır’ derse ortadan kalkar. Orada ‘O zaman biz 5’imiz ilan edelim’ denilince masadan kalkıyor." sözlerine yer verdi.