Zelenskiy çok net uyardı: Ukrayna düşerse Avrupa düşer

Ukrayna Lideri Zelenskiy Rusya saldırısının 9. gününde bir kez daha kamera karşısına geçti. Zelenskiy, "Ülkemizi tam teşeküllü bir şekilde işgalden koruyoruz. Ukrayna halkıyla birlikte direniyoruz." dedi. Zelenskiy açıklamalarının devamında, "Eğer Ukrayna düşerse Avrupa düşer" dedi.

Zelenskiy çok net uyardı: Ukrayna düşerse Avrupa düşer

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri harekatın 9’ncu gününde saldırılar devam ederken, Ukrayna lideri Zelenskiy açıklamalarda bulundu.

Zelenskiy'nin açıklamaları şöyle:

Ülkemizi tam teşeküllü bir şekilde işgalden koruyoruz. Ukrayna halkıyla birlikte dayanıyoruz. Bugün 3 dakikalık bir konuşma yapacağım bunun ilk dakikasında hayatını kaybeden askerlerimizi anmak istiyorum. 2. dakikamda ise hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak istiyorum.

 

3. dakikamı ise size Avrupa halkına adamak istiyorum. Eğer Ukrayna düşerse Avrupa düşer. Biz dayanamazsak siz de dayanamazsınız. Dışarı çıkın ve Ukrayna'yı elinizden geldiğince destekleyin. Eğer kazanırsak ki kazanacağımızdan eminim. Bu tüm demokratik dünyanın zaferi olacak.

"Suikast engellendi"

Ukraynalı bir güvenlik lideri Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy'ye yönelik yakın tarihli bir suikast planının hafta sonu engellendiğini ve Rusya'dan gönderilen Çeçen askerlerin "yok edildiğini" söyledi.