Ukrayna-Rusya çatışması şiddetlendi! Rusya'ya misilleme: 20 kişi öldü

Ukrayna, Rusya'nın dün birçok kenti hedef alan saldırıları sonrasında karşı saldırı düzenlendi. Ukrayna'nın Belgorod kentini hedef aldığı saldırıda 20 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Rusya, saldırının arkasında ABD ve İngiltere'nin olduğunu iddia etti.

Ukrayna-Rusya çatışması şiddetlendi! Rusya'ya misilleme: 20 kişi öldü

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırıda 20 kişinin öldüğü, 111 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı ise Ukrayna'nın Belgorod kentine düzenlediği saldırının organizasyonunda İngiltere ile ABD'nin yer aldığını öne sürdü.

Rusya Soruşturma Komitesi de olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Belgorod'a yönelik saldırının Ukrayna ordusunun cephede güçsüz olduğunu gösterdiğini belirtti.

Rusya İnsan Hakları Yüksek Komiseri Tatiyana Moskalkova ise uluslararası örgütlere saldırıyı kınama çağrısında bulundu.

RUSYA BMGK'YI ACİL TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Rusya'nın Belgorod'taki saldırı nedeniyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) acil toplantı yapılması ve bu toplantıya Çekya'nın BMGK'deki temsilcisinin katılması talebinde bulunduğu bildirildi.

Belgorod Bölge Valisi Vyaçeslav Gladkov, dün, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun Belgorod kentine saldırı düzenlediğini, 61 binanın hasar gördüğünü aktarmıştı.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise saldırının 2 adet misket içerikli "Olha" füzesi ve Çekya yapımı "Vampire" roketleriyle düzenlendiği belirtilmiş, 2'si çocuk 14 kişinin öldüğü, 108 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

NE OLMUŞTU?

Rusya, 30 Aralık 2023 tarihinde Ukrayna'nın birçok kentine saldırı düzenledi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın çeşitli kentlerine yönelik dün sabah yapılan füze saldırıları nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 39 olduğunu,159 sivilin de yaralandığını açıklamıştı.

Rusya'nın saldırılarını "terör saldırıları" olarak nitelendiren Zelenskiy, hasar medyana gelen 120 şehir, köy ve yerleşim alanlarında arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

KİEV'DE BİR GÜNLÜK UYAS İLAN EDİLDİ

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko ise başkentteki arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ve Şevçenski Semti'nde enkaz altında kalan 16 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını duyurmuştu.

Kliçko, 1 Ocak'ta bir günlük yas ilan etti.