19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Ulu önder Atatürk'ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 102. kez coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için Bandırma Vapuru’yla Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu bu yıl 102. kez kutlandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle kutlamalar bu yıl da evden yapılacak. Akşam saat 19.19’da tüm Türkiye’de balkonlardan ve camlardan ellerde ay yıldızlı bayraklarla hep bir ağızdan İstiklal Marşı okunacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, beraberindeki heyetle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Anıtkabir'de düzenlenen törene katıldı.

Bakan Kasapoğlu başkanlığındaki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Kasapoğlu'nun, mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu.

Buradaki törenin ardından Bakan Kasapoğlu, Misak-ı Milli Kulesi'nde bulunan Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

19 Mayıs coşkuyla kutlandı - Resim : 2

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, deftere şunları yazdı:

"Aziz Atatürk. Milli Mücadele destanının ilk sayfasını yazdığınız günün yıldönümünde Türkiye Cumhuriyetinin bekasını temsil eden değerli gençlerimizle birlikte huzurunuzdayız. 102 yıl önce Cumhuriyetimizin kuruluşuna kapı açan istiklâl ruhunu onurla taşıyoruz. Bu ruh, Türkiye’nin insanlığa kattığı ve katacağı evrensel değerlerde bize yol gösteriyor. Cumhuriyetimizi demokrasi ve hukuk düzeniyle koruma idealimizi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız. Cumhuriyeti emanet ettiğiniz gençlerimiz, bu sorumluluğun farkında ve ülkemizi spor, bilim ve sanat alanlarında yükseltmek gayretiyle ter dökmektedir.

19 Mayıs coşkuyla kutlandı - Resim : 3

Sevinçle ifade etmek isterim ki; genç sporcularımız, her gün artan başarı ve rekorlarla al bayrağımızı dünyanın dört bir yanında gururla dalgalandırmaktadır. Milli ve manevi değerlerine sımsıkı sarılmış gençlerimizle birlikte, vatanımızın ve aziz milletimizin hukukuna son nefesimize kadar sahip çıkacağız. Geçmişten aldığımız zengin insanlık mirasını geleceğe taşırken gençlerle omuz omuza olacak ve tertemiz mazimizden aldığımız güçle ülkemizi istikbale güvenle taşıyacağız. Gençlerimize armağanınız olan bu özel gün için size minnettarız. Bu duygularla tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, zatıalinizi ve milli mücadelenin bütün kahramanlarını rahmet ve hürmetle yad ediyorum. Ruhunuz şad olsun."

Bakan Kasapoğlu, defteri imzalamasının ardından Türk bayraklarını taşıyan gençler, 81 il ile Kıbrıs'tan gelen sporcular ve beraberindeki heyetle Anıtkabir'in önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

19 Mayıs coşkuyla kutlandı - Resim : 4

Kasapoğlu daha sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da katıldığı DIGIAGE Oyun Senaryonu Geliştirme Kampı'na online olarak bağlanarak gençlerle buluştu.

Törenin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Anıtkabir çıkışında Atatürk’ü ziyarete gelen vatandaşlar ile bayramlaştı.