Ümit Kocasakal CHP'den neden ihraç edildiğini açıkladı: İhracımın arkasında 2 isim var

tv100'ün ses getiren programı Başak Şengül ile Doğru Yorum'da, CHP'den neden ihraç edildiğini açıklayan İstanbul Barosu Eski Başkanı Ümit Kocasakal, "Ben sadece belirli bir televizyon kanalındaki programa çıktım diye ihraç edildim. Çok büyük bir parti suçu işledim. Her şeyim açıktır. Operasyonun arkasındaki en temel iki kişi de Tuncay Özkan ve Canan Kaftancıoğlu’dur." dedi.

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi ve ASAM Strateji Uzmanı Eray Güçlüer, Devlet Eski Bakanı Dr. Masum Türker, Akademisyen Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve İstanbul Barosu Eski Başkanı Ümit Kocasakal Başak Şengül ile Doğru Yorum programına konuk oldu.

Ümit Kocasakal CHP'den neden ihraç edildiğine dair yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ben sadece belirli bir televizyon kanalındaki programa çıktım diye ihraç edildim. Çok büyük bir parti suçu işledim. Her şeyim açıktır. Operasyonun arkasındaki en temel iki kişi de Tuncay Özkan ve Canan Kaftancıoğlu’dur. Gayet net ve açık söylüyorum. Yüzde 100, ben biliyorum. Asıl büyük parti suçu, partinin itibarına zarar vermektir. Partiyi bir şekilde kamuoyunda rencide edecek şekilde bir görüntüye götürmektir. Partinin programını, ilkelerini çiğnemektir.

"AYNI ÇİZGİDE DEVAM EDİYORUZ"

Fetullah Gülen adlı çete başına ‘modern şaman’ diyen bir insanı milletvekili yapmak parti suçu, yoksa bir programa çıkmak mı? Ben birileri gibi sicil veya şekil CHP’lisi değilim. Ben çizgi ve ilke CHP’lisiyim. Ve bu anlamda CHP’den ihraç etmeye kimsenin gücü de yetmez, yetkisi de yoktur. Benim bu partiye aidiyetim fikirseldir, genetiktir. Şair diyor: ‘Bazen giden değil de, kalandır terk eden.’ CHP şimdi, tam da böyle bir durumda. Biz bir şeyi terk etmedik, aynı çizgide devam ediyoruz.