Ünlü oyuncu açıkladı: Ben de otistiğim

Aksaray'da bir okulda otizmli çocukların yuhalanmasının ardından başarılı oyuncu Pınar Öğün, otistik olduğunu açıkladı ve çocukların ailelerine destek çıktı.

Ünlü oyuncu açıkladı: Ben de otistiğim

Kendisi gibi oyuncu olan Mehmet Ali Alabora'yla mutlu bir evliliği olan Pınar Öğün cesur bir paylaşımda bulundu ve otizmli olduğunu açıkladı.

Aksaray'da bulunan Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda velilerin, okulda eğitim gören otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını talep etmesi ve öğrencileri yuhalaması Türkiye'nin gündemine oturdu. Otizmli çocukların uğradığı durum herkes tarafından tepki ile karşılandı.

Otizmi olduğunu açıkladıÜnlü oyuncu açıkladı: Ben de otistiğim - Resim : 1

Bu tepkilere bir örnek de Türkan dizisiyle hafızalara kazınan başarılı oyuncu Pınar Öğün'den geldi. Sosyal medya hesabından otistik olduğunu açıklayan ünlü oyuncu, yapılan hareketi sert bir dille eleştirdi.

 

 

'36 yıldır otistik olarak yaşamaya çalışıyorum'

Twitter hesabından, 'Ben otistiğim. 36 yıldır otistik olarak yaşamaya çalışıyorum. Yani o çocuklar benim! Otizm kolay değil. Hele bi de çocuk olmak hiç kolay değil. Sevgisizliğinizden ve duyarsızlığınızdan bıktım.' yazarak tepkisini dile getirdi.

 'Otistiklerin ne kadar başarılı olabileceğinin kanıtısınız'

Bir takipçisinin 'Bu gerçekse siz otistiklerin ne kadar başarılı olabileceğinin de kanıtısınız o zaman' cevabı üzerine Öğün, 'Teşekkür ederim. Otizm çok geniş bir spektrum ve ben de spektrumdayım.' dedi.