Ünlü yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu, 1 kişiyi hayattan kopardı! Kazada ölen gencin ailesi tv100'e konuştu: En azından kaçsalar bile bir ambulansı arayıp kaçabilirlerdi

İstanbul'da 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü T.C., ATV aracındaki arızayı kontrol eden 5 kişiye çarptı, Oğuz Murat Acı'nın ölümüne neden oldu. T.C., yazar olan annesi Eylem Tok ile birlikte Mısır'a kaçtı. Acı'nın acılı eşi ve babası tv100'e konuştu. Kazada oğlunu kaybeden baba Özer Acı "Acılı bir babayım. Kaçmasınlar adaletten. Gelip teslim olsaydılar, kendilerine zarar veriyorlar." dedi. Kazada eşini kaybeden Şükriye Acı "En azından kaçsalar bile bir ambulansı arayıp kaçabilirlerdi." diye konuştu

Korkunç kaza, İstanbul Eyüpsultan’da 1 Mart’ta meydana geldi. 5 kişi, kullandıkları ATV tipi araçlardan biri arızalanınca, emniyet şeridinde durdu. Arızayı kontrol eden gruba aynı yönden gelen lüks araç, arkadan çarptı. Kazada 1 çocuk babası Oğuz Murat Acı  hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Şüphelinin annesi, bir kaçış planı yaptı. Olaydan sadece birkaç saat sonra havaalanının yolunu tuttular, Mısır’a kaçtılar. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Şüpheli ve annesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

ANNE EYLEM TOK: ANNELİK İÇGÜDÜSÜ, LÜTFEN BENİ DE ANLAYIN
Anne Eylem Tok’a sosyal medyada tepki yağınca açıklama yapmak zorunda kaldı. Tok açıklamasında “annelik içgüdüsü, lütfen beni de anlayın” dedi. Ailenin acısı ikiye katlandı. Hayatını kaybeden Oğuz Murat Acı’nin babası şüpheliye ve annesine, “adalete sığının” diye seslendi. Kaza sırasında 2 kazazedenin de telefonu kayboldu. İddiaya göre, bir kişi telefonu güvenliğe bıraktı, ancak sonra o telefonlar geri alındı.

BABA ACI: ACILI BİR BABAYIM, KAÇMASINLAR ADALETTEN!
Kazada oğlunu kaybeden baba Özer Acı "Vallahi adalete ben sığınıyorum. Adalet istiyorum, başka bir şey istemiyorum. Yaralı arkadaşlara baktım, diyor. Çarpan araçtan ve diğer araçtan birileri indiğini gördüm diyor. 8 veya 7 kişi olduğunu tahmin ediyor. Önce 'Oğuz abime gittim' diyor. İsmini öğrenmiş, sağmış. Oğlum benim ismimi vermiş. Yavrumuz gelsin adalete sığınsın, teslim olsun. Yani dikkat ederseniz yavrumuz diyorum. Çünkü ben her şeyden önce insanım. Acılı bir babayım. Kaçmasınlar adaletten. Gelip teslim olsaydılar, kendilerine zarar veriyorlar. Bizim yüreğimize bir su serpmiş olurlar o kadar. Şu değil, biz insanız her şeyden önce acı paylaşarak azalır. Yoksa tuz biber ekmenin, ateşe benzinle gitmenin…" dedi. 

ANNE ACI: EN AZINDAN KAÇSALAR BİLE BİR AMBULANSI ARAYIP KAÇABİLİRLERDİ
Kazada eşini kaybeden Şükriye Acı "En azından kaçsalar bile bir ambulansı arayıp kaçabilirlerdi. O korkuyla, bir annelik içgüdüsü belki. Kaçabilirdi. Ben buna da tamamım. Ama orada can çekişen insanları ölüme terk etmek bir insanlık belirtiş değil, bir annelik içgüdüsü hiç değil. Bunu bir anne olarak söylüyorum. Kaza olabilir ama bir iyi niyet kırıntısı dahi görmediğimiz için ben herhangi bir özür veya başka bir şey kabul etmiyorum kesinlikle." ifadelerine yer verdi.

KELEŞCİ: ENİŞTEM BİZİ FARK ETMELERİ İÇİN MOTORU ARKAMIZA ÇEKTİ
Süleyman Keleşci ise "Eniştem bizi fark etmeleri için motoru arkamıza çekti. Işıkları yaktık biz. Ondan sonra 5-6 araç bizi fark etti sordular bir ihtiyacınız var mı diye. 5-10 dakika geçti. Beyaz ışık gördük. Ondan sonra bize çarpmış. Hatırlamıyorum.” dedi. 

AVUKAT ERDEM: DELİLLERİ KARARTTIKLARINA DAİR, YARDIM VE YATAKLIK YAPTIĞINA DAİR ŞİKAYETTE BULUNDUK
Avukat Burak Erdem yaptığı açıklamada "Delilleri kararttıklarına dair, yardım ve yataklık yaptığına dair şikayette bulunduk. Şurada şöyle bir durum var. Bir kaza oluyor, ailesi havalimanından sakız çiğneyerek, yurt dışına kaçıyorlar.” diye konuştu. 

AVUKAT AKIN: MISIR İLE ARAMIZDA SUÇLULARIN İADESİNE İLİŞKİN BİR SÖZLEŞME VAR
Avukat Engin Akın ise kazayla ilgili "Olayın akabinde Mısır’a kaçma söz konusu yalnız bir şeyi atlamışlar gibi Türkiye ve Mısır arasında suçluların iadesi ve adli yardımlaşmaya ilişkin bir sözleşmemiz var. Eğer kendileri rıza ile Türkiye’ye gelmezlerse suçluların iadesi kapsamında Mısır’ın bunu iade ihtimali çok yüksek. " dedi.