Ünlü yönetmen Ulukan Özpolat hakkında metrobüste cinsel tacizden 12 yıl hapis istemi

Yönetmen Ulukan Özpolat’ın metrobüste Özgür Y.’nin kalçasına dokunarak cinsel tacizde bulunduğu iddiası ile açılan davada 12 yıla kadar hapsi talep edildi.

Ünlü yönetmen Ulukan Özpolat hakkında metrobüste cinsel tacizden 12 yıl hapis istemi

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede ünlü yönetmenin metrobüste seyir halindeyken Özgür Y.’nin kalçasına dokunarak cinsel tacizde bulunduğu vurgulanırken Ulukan Özpolat’ın ‘Sarkıntılık suretiyle cinsel saldırı’ suçundan 12 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Şüpheli yönetmen, önümüzdeki günlerde İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Ünlü yönetmen Ulukan Özpolat, iddiaya göre 10 Temmuz tarihinde metrobüse bindi. Aynı metrobüste bulunan Özgür Y. isimli kadının yanına yaklaşan yönetmen, metrobüs içinde genç kadının kalçasına dokunarak cinsel tacizde bulundu. Olayın ardından Özpolat hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

Kadın önce yanlışlıkla oldu sanmış

Yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, olay günü şüpheli Özpolat'ın aynı metrobüste bulunan müşteki Özgür Y.'nin kalçasına dokunduğu, müştekinin baştan bu hareketin yanlışlıkla olduğunu düşündüğü fakat yaklaşık 3-4 dakika sonra şüphelinin belirgin vaziyette müştekinin kalçasına dokunduğu kaydedildi.

Suçu kabul etmedi

Kamera görüntüleri için yazılan müzekkereye kayıt bulunamadığına dair cevap geldiğinin belirtildiği iddianamede, Yargıtay'ın 'suç kanıtı aramanın birçok olayın karşılıksız ve cezasız kalması gibi istenmeyen bir sonuca yol açacağı ve şikayetçinin başkasına zarar vermek için kendisine zarar vermesinin hayatın olağan akışına aykırı olmadığı' kıstasına değinilen iddianamede, şüphelinin suçunu inkar ettiği ancak beyanlarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu açıklandı.

İddianamede cinsel arzular denildi

İddianamede, şüphelinin cinsel arzularını tatmine yönelik ani ve kesik hareketlerle gerçekleşen ve devamlılık arz etmeyen dokunma fiilini gerçekleştirdiğinin vurgulanarak şüpheli Ulukan Özpolat'ın 'Sarkıntılık suretiyle cinsel saldırı' suçundan 12 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak. Kaynak: Sabah