Çok sayıda berberin korona virüs testi pozitif çıktı!

Korona virüsle mücadele kapsamında 21 Mart'ta kapatılan ve belirli yasaklar ile kurallar getirilerek 11 Mayıs'ta tekrar açılan berberler arasında korona virüs testi pozitif çıkanların sayısı artıyor. Uşak'ta 421 berberden 26'sının test sonucu pozitif çıktı.

Çok sayıda berberin korona virüs testi pozitif çıktı!

Uşak'ta hizmet veren 421 berber ve kuaförden 26'sının korona virüs testi pozitif çıktı. Uşak Valiliği, tüm berber ve kuaförlere çağrıda bulunarak korona virüs testi yaptırmalarını istedi. Berberlerin büyük bölümü test yaptırdı.

Dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle 21 Mart'ta alınan kararla berber ve kuaförler kapatılmıştı. Vaka sayısındaki düşüşün ardından alınan kararla berberlere 11 Mayıs'ta yeniden açılma izni verilmiş, ilk bir kaç gün büyük kuyruklar oluşmuştu.

Sokağa çıkma yasağı kapsamında bulunmayan Uşak'ta, hizmet veren berberlerin korona virüs testlerinde sayının yüksek olması korkuya neden oldu. Kentte hizmet veren 421 berber ve kuaförden test yaptırmaları istenirken büyük bölümün korona virüs testi yaptırdığı, bir bölümünün ise kendini iyi hissetiğini belirterek yaptırmadığı belirtildi.

Kendilerini iyi hisseden berberlerin dükkanlarını açmama kararı aldıkları ifade edilirken, korona virüs testi pozitif çıkan berberlerin temas ettikleri kişiler de tespit edilerek korona virüs testine tabii tutulacak.