Usta sanatçı dosyayı gösterip CHP'den milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu

Seçime az bir süre kala milletvekili adaylığı ve aday adaylık başvuruları da devam ediyor. Ünlü isimlerden de siyasi partilere katılanlar oluyor. Onlardan biri de CHP'den milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan Onur Akın oldu.

Usta sanatçı dosyayı gösterip CHP'den milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu

Türkiye 14 Mayıs'ta sandığa gidiyor. Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekili seçimi için hazırlıklar sürerken adaylık süreci de devam ediyor. CHP'den milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulunanlardan birisi de usta sanatçı Onur Akın oldu. 

CHP'DEN BAŞVURUSUNU YAPTI

O isimlerden biri de sanatçı Onur Akın oldu. Akın, CHP Genel Merkezi'ne giderek milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Usta sanatçı dosyayı gösterip CHP'den milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu - Resim : 1

ONUR AKIN KİMDİR?

Onur Akın, 6 Mart 1967 tarihinde Bitlis’in Ahlat ilçesinde doğmuştur. Öğretmen bir baba ve ev hanımı bir annenin altıncı ve son çocuğudur. Babasının tayini nedeniyle 3 aylıkken İstanbul’un Beykoz ilçesinde yaşamaya başladı. İlkokul eğitimini Paşabahçe İlköğretim Okulu’nda, ortaokul eğitimini Paşabahçe Ortaöğretim Okulu’nda ve lise eğitimini Paşabahçe Ferit İnal Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu.

İlk müzik derslerini babası ve ağabeyinden almıştır. İlk enstrümanı mandolindir. Ardından bağlama ile, lisede müzik öğretmeni Dr. Zihni Bey’in desteğiyle “Batı müziği” ile tanıştı. Batı müziği ve yöresinin kültürü ile müziğinin birleşimi, gelecekteki müzik tarzının temellerini oluşturmuştur.