Usta yönetmen Tunç Başaran anıldı

Bandırma Belediyesi sponsorluğunda Türk Sineması’nın iz bırakan ödüllü yönetmenlerinden Tunç Başaran’ın adına hazırlanan “Ölümsüz Olan Sadece Sevgidir” isimli belgesel film gösterimi gerçekleştirildi.

Usta yönetmen Tunç Başaran anıldı

“Uçurtmayı Vurmasınlar”, “Piano Piano Bacaksız”, “Abuzer Kadayıf”, “Uzun İnce Bir Yol” ve daha pek çok unutulmaz filmleri Türk sinemasına kazandıran yönetmen Tunç Başaran vefatının 4. yılında beyaz perdeye gönül vermiş birçok ünlü ismin, ailesinin ve sevenlerinin katılımı ile birlikte anıldı.

Duygu dolu geçen gecede belgeselin galası ile birlikte usta yönetmen adına hayatından ve filmlerinden karelerin yer aldığı karma sergi gerçekleştirildi.

Usta yönetmen Tunç Başaran anıldı - Resim : 1

DUYGU DOLU BİR GECE YAŞANDI

Belgeselin izlenmesinin ardından yapımda emeği geçen isimlere Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga    Tosun tarafından plaket verildi. Tunç Başaran’ın kardeşi Meriç Başaran plaket takdiminin ardından “Ben ruhların ölümsüzlüğüne inananlardanım. Abimin ölümsüzlüğünün 4. yıldönümündeyiz. Annemin ve abimin burada bizimle olduğuna inanıyorum” dedi.

Tunç Başaran hayatı boyunca başarılarını ve insan ilişkilerini sevgiyle kazanmış biridir. Onun hayata bakış açısı “Kötü Olan Her şey Sevgiye Muhtaçtır” sözleriyle özetlenebilir. Belgesel film 12 Haziran 2023 tarihinde hayatını kaybeden usta edebiyatçı, Tunç Başaran’ın annesi Pakize Başaran’a ithafen beyaz perdeye aktarıldı.

Büyük emek ve mesailerle hazırlanan belgesel film gösteriminde; Selma Güneri, Reis Çelik, Ahmet Mekin, Vecdi Sayar, Emin Sivas, Nilüfer Aydan, Murat Pınar Özdemir, Naci Çelik, Şakir Eroğlu ve Meriç Başaran gibi kıymetli isimler yer alırken, yüzlerce seyirci film sonunda büyük ustayı ve belgeseli hazırlayanları dakikalarca ayakta alkışladı.