Cemal Süreya'nın imzasındaki detay şoke etti! Aslında..

Üvercinka, Beni Öp Sonra Doğur Beni ve Biliyorum Sana Giden gibi şiirlerin sahibi ünlü şair Cemal Süreya'nın imzasındaki detay şoke etti. Aslı bambaşka çıktı. İşte detaylar...

Cemal Süreya'nın imzasındaki detay şoke etti! Aslında..

Türk Edebilyatı'nın unutulmaz şairlerinden, İkinci Yeni akımının önde gelen isimlerinden biri olan Cemal Süreya'nın imzasında detay şoke etti. Ünlü şairin imzası ile ilgili birçok kişi tahminde bulundu, hatta şiirler bile yazıldı fakat aslı bambaşka çıktı. Araştırmacı, şair ve yazar Sunay Akın gerçeği açıkladı.

Cemal Süreya'nın imzasındaki detay şoke etti! Aslında.. - Resim : 1

Cemal Süreya'nın imzası ile ilgili ünlü deneme yazarı Salah Birsel bir yazısında, Süreya'nın imzasının başındaki yuvarlak bir dağ gibi duran çıkıntının melon şapka olduğunu iddia etti. Şair Metin Altıok ise melon şapka yerine fötr şapka olduğunu şu dizelerle açıkladı:

Cemalin imzasındaki fötr
Bazen başında da olurdu
Yalnız biraz amatör
Biraz da mahçup dururdu

Cemal Süreya'nın imzasındaki detay şoke etti! Aslında.. - Resim : 2

İmzanın en sonunda oluşmuş olan çengel gibi duran çıkıntıdan tutup aşağıya doğru çekip dik hale getirince, bir insan profili görülüyor. Profildeki kişi ise Cemal Süreya'nın kendisi. Şapka gibi görünen kısım ise Süreya'nın burnu. Burnun hemen altında yer alan dudaklarda ise Süreya'nın dudaklarından hiç eksik etmediği tüten sigarası yer alıyor. Şairin adı olan Cemal, zaten yüz güzelliği anlamına geliyor. İmzada kulak bulunmuyor. Ünlü şair şimdi Haliç kıyısındaki Kulaksız Mezarlığı'nda yatıyor.

Kaynak: Sunay Akın