Uykusuz kalmak istemiyorsanız akşam saatlerinde kesinlikle yemeyin! Uyku kalitenizi etkileyen bu besinleri akşam saatlerinde tüketmeyin!

Geceleri uykuya dalarken zorluk yaşıyorsanız, beslenme düzeniniz yüzünden olabilir. Yedikleriniz, uyku düzeninize doğrudan etki edebilir. Uykusuzluğa sebep olan birçok nedenden biri olan beslenme düzeninizden çıkarıldığında uyku kalitenizi arttıracak besinleri derledik. İşte o besinler...

Uykusuz kalmak istemiyorsanız akşam saatlerinde kesinlikle yemeyin! Uyku kalitenizi etkileyen bu besinleri akşam saatlerinde tüketmeyin!

Günümüzde birçok insan çeşitli sebeplerle uykusuzluk problemi yaşıyor. Özellikle yaz günlerinde sıcaklığın gece saatlerinde de artış göstermesi, günlük stres, duygusal sorunlar ya da bazen sebebi açıklanamayan uykusuzluk hayat kalitesini de olumsuz etkileyerek günlük yaşama adapte olunmasını ciddi anlamda engeller. Uykusuzluk sadece enerji seviyesini ve ruh halini değil kişinin sağlığını, iş performansını ve yaşam kalitesini de önemli derecede etkileyebilmektedir. 

Uykusuzluk, kişinin uykuya dalmasına engel olan veya uyumamasına neden olan bir uyku hastalığıdır.  Uykusuzluk hastalığı uykuya dalmayı zorlaştırabileceği gibi çok erken uyanmaya ya da uykunun bölünmesine neden olabilen yaygın bir uyku bozukluğudur.

UYKUSUZ KALMAMAK İÇİN UYUMADAN ÖNCE TÜKETMEMENİZ GEREKEN YİYECEKLER

ÇİKOLATA


Çikolata, süper yüksek kafein seviyeleri sebebiyle akşamın ilerleyen saatlerinde ve gece için tüketilmemesi gereken besinlerden biridir. Kafeinin hızlı göz hareketi (REM) uykusuna neden olmasından dolayı sabahları kendinizi sersemlemiş hissetmenize sebep olur. 

ELMA

Elmalar kafein içermez, ancak vücutta kafeine benzer bir tepkiye neden olur. Elmadaki vitaminleri vücutta yavaşça salan yaklaşık 13 g doğal şeker içerir. Gün boyunca iyi, ancak geceleri daha uyanık hissetmenizi sağlar. 

DOMATES

Domates gibi asitli yiyecekler, yatarken reflü sorunlarına neden olabilabilir. Bu sebeple yatmadan hemen önce tüketilmemelidir. Aynı şey, mide içinde baskıya neden olan ve yemek borunuza asit girmesine neden olan soğan için de söylenebilir.

KURU MEYVE

Meyvedeki lif ölçülü tüketildiğinde insan vücudu için faydalıdır. Ancak gece uyumadan önce tüketildiğinde şişkinlik ve gazlı hissetmenize neden olabilir. Taze meyveler gibi kuru meyveler de yüksek düzeyde şeker içerdiğinde enerjik hissedilmesine sebep verir. 

CİPS

Fındık ve cips gibi tuzlu atıştırmalıkların vücudu susuz bıraktığı ve su tutulmasını artırdığı bilinmektedir. Bu sebeple tuzlu besinler gece tüketildiğinde uykunun 'yüzeysel' olması ve kesintiye uğramasına sebep olur.