Canan Karatay yine çok konuşulacak bir çıkış yaptı! "Uyurken bile kilo verebilirsiniz"

Uyurken kilo vermek mümkün mü? Kilo vermek için ne yapmak gerekir? Canan Karatay yine çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Karatay uyurken kilo vermenin mümkün olduğunu söyledi.

Canan Karatay yine çok konuşulacak bir çıkış yaptı! "Uyurken bile kilo verebilirsiniz"

Fazla kilolardan kurtulmak isteyen pek çok kişi çeşitli yöntemler deniyor. Her gün yeni bir diyet yöntemi çıkarken Canan Karatay yine çok konuşulacak bir açıklamada bulundu. Prof. Dr. Canan Karatay, uyurken kilo verebileceğinizi belirterek sağlığınız için uzak durmanız gereken besinleri açıkladı.

Uykuda kilo verilebilir mi?

Sağlıklı yaşam ile ilgili açıklamalarıyla çok konuşulan Prof. Dr. Canan Karatay, uykuda kilo verebileceğinizi söyledi. Karatay, yemeklerden 4-5 saat sonra devreye giren leptin hormano adlı hormonun, yağları yaktığını belirtti. Bu hormon depolanmış yağları kan şekerine dönüştürüp gerekli enerjiyi sağlıyor.

8'den sonra yemekten uzak durun

Hormon sabah 02-05 saatleri arasında en yüksek düzeyde salgılanıyor. Ancak bu salınımın gerçekleşmesi için akşam saat 8'den sonra yemek yenmemesi gerekiyor. Yemek yemenin insilün salgılayarak yağları depo ettiğini söyleyen Karatay, "Leptin yediklerinizi enerjiye çevirir. Bu hormon en çok saat 2 ile 4 arası salgılanıyor" dedi. Yani akşam saat 8'den sonra hiçbir şey yenmez ise gece yarısı leptin hormonu ortaya çıkıyor ve kalçalar ile göbekteki yağları yakıyor.

Sadece yiyeceklere değil, içeceklere de dikkat!

Son yıllarda hızla çoğalan ve her gıda maddesine uygulanan diyet yapıcı ürünler sağlığımızı tehdit ediyor. Prof. Karatay, aspartam kullanılan diyet içeceklerin vücuda girdiğinde ısındığını, ardından sahte alkol yapımında kullanılan metionin ve metanol denilen maddeye dönüştüğünü ifade etti

Light ürünler kanser riski taşıyor

Karatay, light olarak adlandırılan içeceklerin içindeki 'aspartam'ın şeker hastalığı ve kanser riski taşıdığı kaydetti. Ayrıca mısır şurubunda bulunan fruktoz en tehlikeli şeker olduğunu vurgulayan Karatay, "Şeker kanser hücrelerini besler" dedi.

D vitaminini eksik etmeyin

Canan Karatay, D vitaminsiz zayıflamanın mümkün olmadığını söyledi. D vitaminin vücutta bulunan en doğal ve en güçlü antioksidan olduğunu söyleyen Karatay, bu vitaminin alınmaması durumunda kilo verilemeyeceğinin altını çizdi. Süt ürünleri, yumurta, ton balığı, tereyağı ve yulaf ezmesinde bulunan D vitaminin, en önemli kaynağının ise güneş ışığı olduğu biliniyor.

Kısırlık riski taşıyor

Prof. Dr. Canan Karatay, hem erkeklerde hem kadınlarda artan kısırlığın nedeninin, 'paketlenmiş gıda' olduğunu söyledi. Karatay, "Okul kantinlerinde satılan aşırı şekerli ve paketlenmiş gıdaların hormon bozukluğuna yol açtığını, hem erkeklerde hem de kadınlarda kısırlığın artmasında en büyük etken olduğu kanıtlandı. Gençlerimiz, çocuklarımız geleceğimizdir. Sağlıklı büyütmek mecburiyetindeyiz. Şekerli yiyeceklerden, paket yiyeceklerden uzak durmaları şart."