Star Trek'in yıldızı Camille Saviola 71 yaşında öldü

Star Trek: Deep Space Nine ve Entourage gibi yapımların yıldızı Camillie Saviola 71 yaşında öldü. Saviola'nın ölümü hayranlarını yasa boğuldu.

Star Trek'in yıldızı Camille Saviola 71 yaşında öldü

Star Trek: Deep Space Nine'da Bajorlu dini lider Kai Opaka'yı, Entourage'daki bahtsız Kaplumbağa'nın annesi ve Broadway'de Nine ve Chicago'daki karakterleri içeren birçok sahne ve televizyon rolü olan Camille Saviola, 71 yaşında öldü. Camille Saviola'nın Ölümü Star Trek web sitesi WarpFactorTrek.com'da duyuruldu.

 

Camille Saviola kimdir ?

Gösteri dünyasına 1970'lerin New York rock grubu Margo Lewis Explosion'da şarkıcı olarak başlayan bir Bronx yerlisi olan Saviola, Broadway'deki ilk çıkışını 1982'de Tommy Tune'un yönettiği Nine müzikalinin yapımında Mama Maddelena olarak yaptı. 2003 yılında Chicago'nun yedek kadrosuna Matron Mama Morton olarak katıldı.

İlk filmi, Woody Allen'ın 1984 Broadway Danny Rose filminde küçük bir rol aldığı Broadway yayınından sadece iki yıl sonra geldi. Ertesi yıl Kahire'nin Mor Gülü'nde rol almak için Allen ile tekrar bir araya geldi ve o andan itibaren hem televizyonda hem de filmde üretken bir kariyere sahip oldu. 1991'de Gölgeler ve Sis'te yine Allen ile yeniden bir araya geldi. Diğer film rolleri arasında Betsy'nin Düğünü ve Brooklyn'e Son Çıkış yer aldı.

Televizyonda Remington Steele, Baby Boom, JAG, Some of My Best Friends, Saving Grace, Without a Trace ve Nip/Tuck gibi dizilerde rol aldı. 1992'de hem The Heights hem de Civil Wars'da tekrarladı ve 1993'te 1996'ya kadar dört bölümde yer alacak bir rol olan Star Trek: Deep Space Nine'da Kai Opaka'yı oynamaya başladı.

2002'de James Garner hukuk draması First Monday'de Justice Esther Weisenberg olarak tekrarladı. Ayrıca 2002'den 2005'e kadar Yargılama Amy'nin çeşitli bölümlerinde avukat oynadı.

2006'dan 2009'a kadar Saviola, Jerry Ferrara'nın karakteri Kaplumbağa'nın annesini canlandırarak HBO'nun Entourage'ında tekrarladı.

Saviola'nın en son kredisi, Filomena'nın Darren Star tarafından yaratılan dizi Younger'daki tekrar eden rolüdür.